avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Expira CIM pe perioada determinata in concediu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Expira CIM pe perioada determinata in concediu postnatal

Buna ziua,
Am o prietena al carui contract pe perioada determinata expira in 31.08.2015. Ea urmeaza sa nasca in 15.08.2015, asadar, in perioada expirarii contractului va fi in concediu postnatal. Unde va duce concediile medicale: la somaj (face dosarul de somaj) sau la Agentia de plati? Cum se procedeaza in aceasta situatie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 09:58, 23 Iulie 2015
1. - Se poate inregistra la Agentia de Somaj daca incele 24 de luni premergatoare are 12 luni de stagiu de cotizare la somaj (chiar daca este in concediu de maternitate).
. - Fiind in somaj indemnizat poate beneficia in continuare de concediu de maternitate si apoi de concediu crestere copil (CCC).
- Certificatele medicale le duce la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o face catre Agentia de Somaj iar actele le depune la Primaria de care apartine cu domiciliul.
- Concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

2. - Daca nu poate beneficia de indemnizatie de somaj poate depune certificatele medicale la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) care le calculeaza si le plateste.
- Apoi poate solicita indemnizatie pentru CCC direct la Primarie.

Va multumesc frumos pentru raspuns!
Da, indeplineste conditiile sa beneficieze de somaj, asa ca asta e varianta pe care o sa i-o propun si eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil florinacpordos florinacpordos Buna ziua, Sunt insarcinata si trebuie sa Nasc in jurul datei de 8 octombrie 2015. Muncesc cu contract de munca pe perioada determinata de la 1 septembrie ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal iadionut iadionut Daca nu mi se mai prelungeste contractul de munca beneficiez de concediu de maternitate? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Concediu maternitate Bebetz Bebetz Buna ziua, Din luna mai, anul curent m-am angajat pe o perioada determinata de 1 an de zile. Intre timp, am ramas insarcinata si urmeaza sa nasc in ... (vezi toată discuția)