Buna ziua. In 2012 am fost executat de catre banca pe 2 credite. Conform unui acord de plata pe 2 ani am achitat in intregime creditele plus cheltuielile de judecata. Am fost la executoare si aceasta a zis ca inchide si trimite pentru radierea de pe imobilele notificare. Plata s-a incheiat in 2014 iunie. Intre timp eu am mai sunat la executoare dar aceasta ori nu mi-a raspuns ori mi-a spus ca ma suna ea sa ne vedem. In iulie 2015 am vrut sa vand unul dintre imobile si soc, era notificat din 2012. O saptamana intreaga am sunat la executoare aceasta evitand sa vorbim. Intr-un final am ajuns la ea si m-a anuntat ca mai am de platit la banca o suma foarte mare.Am intrebat-o de ce nu m-a notificat in tot acest timp si nu mi-a raspuns. Fiind fortata sa vand ( facusem promisiune de vanzare la notar) am luat la cunostinta pe data de 03.07.2015 de suma restanta si aceasta mi-a spus ca pot vinde cu conditia sa achit toata suma plus alte cheltuieli de executare . Am fost de acord. ducandu-ma sa iau inchiderile de dosare si radierile de la ea iarasi soc unul dintre dosare fusese inchis in 27.06.2014, iar celalalt acum. Va precizez ca pe aceasta perioada de un an nu am primit nici un fel de notificare, somatie,proces verbal de actualizare suma ..........nimic . Pot inainta proces de contestatie la executare ? Cum s-a comportat punandu-mi alte cheltuieli de executare parea ca ar fi vorba de alta executare. De cate ori are voie un executor sa isi puna cheltuieli de executare? Multumesc.
Puteti inainta si o plangere fie pentru abuz, fie pentru neglijenta, nu doar contestatie la executare, desigur va trebuie un avocat si actele studiate in totalitatea lor.
Sfatul ptr viitor ar fi sa nu mai mergeti pe vorbe, in special cand este vorba de probleme juridice.
Nu mai considerati executarea silita incheiata decat atunci cand aveti in mana incheierea semnata si stampila de catre executor, unde se prevede clar ca executarea a incetat ca urmare a platii integrale a debitului si a cheltuielilor de executare.
Referitor la cheltuielile de executare, acestea pot fi suplimentate pe tot parcursul dosarului de executare, dar trebuie sa fie in concordanta cu activitatea de executare intreprinsa.
Termenul de prescriptie al executarii este de 3 ani.Daca in acest interval a trecut 8 luni fara a se face un act de executare executarea se perima.Creditorul trebuie sa mearga din nou la executor si sa inceapa o noua executare silita.Pentru aceasta noua executare silita percepe noi cheltuieli de executare ( cheltuieli efective de executare + onorariu executor judecatoresc).