avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare cu probleme mari
Discuție deschisă în Executare silită

Executare cu probleme mari

Buna ziua. In 2012 am fost executat de catre banca pe 2 credite. Conform unui acord de plata pe 2 ani am achitat in intregime creditele plus cheltuielile de judecata. Am fost la executoare si aceasta a zis ca inchide si trimite pentru radierea de pe imobilele notificare. Plata s-a incheiat in 2014 iunie. Intre timp eu am mai sunat la executoare dar aceasta ori nu mi-a raspuns ori mi-a spus ca ma suna ea sa ne vedem. In iulie 2015 am vrut sa vand unul dintre imobile si soc, era notificat din 2012. O saptamana intreaga am sunat la executoare aceasta evitand sa vorbim. Intr-un final am ajuns la ea si m-a anuntat ca mai am de platit la banca o suma foarte mare.Am intrebat-o de ce nu m-a notificat in tot acest timp si nu mi-a raspuns. Fiind fortata sa vand ( facusem promisiune de vanzare la notar) am luat la cunostinta pe data de 03.07.2015 de suma restanta si aceasta mi-a spus ca pot vinde cu conditia sa achit toata suma plus alte cheltuieli de executare . Am fost de acord. ducandu-ma sa iau inchiderile de dosare si radierile de la ea iarasi soc unul dintre dosare fusese inchis in 27.06.2014, iar celalalt acum. Va precizez ca pe aceasta perioada de un an nu am primit nici un fel de notificare, somatie,proces verbal de actualizare suma ..........nimic . Pot inainta proces de contestatie la executare ? Cum s-a comportat punandu-mi alte cheltuieli de executare parea ca ar fi vorba de alta executare. De cate ori are voie un executor sa isi puna cheltuieli de executare? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florin Cornea , Consilier juridic 18:56, 14 Iulie 2015
Daca sint motive , se poate face intoarcerea executarii silite. " Intoarcerea executarii reprezinta o refacere in sens invers a drumului parcurs de executarea silita, cu repunerea partilor in situatia anterioara.

Noua reglementare preia intru totul vechile prevederi legale in aceasta materie adaugandu-le si unele noutati minore.

Noutatile privesc cheltuielile de executare care raman in sarcina creditorului si precizarea ca restituirea bunurilor asupra carora se face intoarcerea executarii silite nu va aduce atingere drepturilor definitiv
dobandite de tertii de buna-credinta.

In sensul acestei ultime prevederi este inclus si cazul in care bunul supus executarii silite este un bun imobil, iar instanta va dispune asupra efectuarii operatiunilor de carte funciara necesare
cu respectarea principiului expus mai sus, al bunei-credinte. ".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma confrunt cu urmatoarea problema : in urma unei hotarari judecatoresti ... Vinicius20 Vinicius20 Ma confrunt cu urmatoarea problema : In urma unei hotarari judecatoresti ramase definitive, au fost stabilite obligatii de plata ale mele catre un ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea executarii este "executata" de acelasi executor? catinf catinf Buna ziua, Am achitat debitul in calitate de tert dobanditor imobil, iar intre timp contestatia mea la executare s-a admis (in apel), desfiintand executarea ... (vezi toată discuția)
Prescriere credit restant ioana-03 ioana-03 buna ziua, as dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu raspuns la urmatoarele: in 2006 am cumparat in rate o masina de spalat si inca ceva in valoare totala ... (vezi toată discuția)