Buna ziua
Am executare silita pentru un contract la care nu am platit integral ratele ( am facut plati partiale lunare cf.unui angajament de plata aprobat de banca) detin 1/3 dintr-un imobil mostenit pentru care executorul a facut notare la cartea funciara,platesc in continuare ratele si am facut o noua cerere de esalonare a platilor catre banca prin ex.pentru a emite un nou angajament cu suma de plata care acum este exact in cuantumul unei rate specificata in contract si in continuare sunt amenintata de catre banca cu scoaterea la vanzare a partii de bun in cota indiviza ce-l detin.Nu doresc in nici un fel sa ma sustrag de la plata,am platit mereu dupa venitul ce-l am,acum pot sa-mi permit rata integrala, dar vreau sa scap de stresul acestor amenintari de lasare in strada .
In acest context intrebarea mea este :daca voi face separarea de bunuri contra unei sulte si avand in vedere ca executarea este inceputa inainte de data la care fac separarea, banca mai poate scoate la vanzare ceva ce nu mai detin?
Poate fi atacata aceasta separare de bunuri?
Multumesc!
Da, teoretic poate fi atacat partajul daca se dovedeste ca este facut in dauna creditorilor, fie poate fi urmarit dreptul la sulta, in temeiul subrogatiei reale.
Deoarece somația este înscrisă în cartea funciară a imobilului, partajul nu este opozabil creditorului, acesta putând sa execute silit cota dvs în mâna oricui s-ar afla, la momentul executării silite.
Așadar, degeaba faceți partaj, nu vă ajută față de bancă.
În altă ordine de idei, ei nu pot vinde decât cota de 1/3, nu pot vinde imobilul înainte de a cere partajul judiciar.
Executare silita
rocky
Buna ziua,
Sora mea are un credit restant de cca 11.600 eur. Banca unde a contractat creditul a vandut datoria catre o firma de recuperare care a trimis ... (vezi toată discuția)