avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,

Sora mea are un credit restant de cca 11.600 eur. Banca unde a contractat creditul a vandut datoria catre o firma de recuperare care a trimis deja la adresa de domiciliu o somatie pentru achitarea creditului, In convorbirea telefonica avuta cu un reprezentat al acestei firme i s-a comunicat initial ca trebuie sa achite lunar o suma de minimum 100 eur ulterior revenind cu o ''oferta'' si anume sa achite o prima rata de 2000 de euro dupa care sa achite lunar 3000 euro. Tinand cont ca nu exista o hotarare judecatoreasca inca, ce ii ramane ei de facut, tinand cont ca nu are serviciu dar mai ales cum se procedeaza in continuare? Ea nu are efectiv cum sa plateasca nici macar 100 euro ca sa nu mai vorbesc de 2000 eur sau 3000 eur. Apartamentul unde locuieste este mostenire de familie, eu detinand jumatate din apartament. In urma unei hotarari judecatoresti care o va obliga sa plateasca datoria, ce se poate intampla cu apartamentul?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ghitac , utilizator 13:38, 3 Martie 2014
Dar in ce a investit 11.600 de euro ?
Ce importanta are? Eu as vrea sa aflu ce solutii are
Mai intai verificati daca s-a implinit termenul de prescriptie. Tehnic, recuperatorul urmeaza sa solicite instantei sa constate existenta creantei si sa obtina titlul executoriu, apoi va solicita iesirea din indiviziune si vanzarea silita a bunului imobil.
La ce va referiti cand spuneti termen de prescriptie? Este vorba de 6 luni de la trimiterea somatiei? Daca in 6 luni de la trimitere nu este data in judecata acea somatie se prescrie? Multumesc
Daca nu plateste (aici ma refer la un angajament de plata sau credit la alta banca si plata integrala) se ajunge la executare silita ceea ce inseamna:

- poprire (conturi, salariu)
- urmarirea mobiliara
- urmarirea imobiliara (avand in vedere ca are o cota determinata de 1/2 se vinde aceasta insa slabe sperante sa o cumpere altcineva decat dvs care detine si cealalta jumatate; se poate solicita si partajul sens in care se poate cere ca imobilul sa ii fie atribuit debitoarei cu obligatia de a va da sulta dvs. si se vinde imobilul intreg sau viceversa, vi se atribuie dvs imobilul si trebuie sa-i dati sulta debitoarei. daca nu ii dati banii => validare poprire impotriva dvs)

Nu conteaza ordinea modalitatilor de executare sus mentionate. pot fi demarate toate trei deodata sau separat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu coplatitor dupa ce banca si-a incasat suma si a vandut si un apartament intrebareasperantei intrebareasperantei buna.am o intrebare. am contractat un credit ipotecar de 25.000 eur. am rambursat 18.000 eur , dupa care sotia imbolnavindu-se de cancer, nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Executarea silita mihaikkkkk mihaikkkkk daca in urma partajului reclamanta a obtinut jumatate din bunul imobil cifrat la 14000 EURO REPREZENTAND SULTA pe care eu as putea sa io dau reclamantei doar ... (vezi toată discuția)
Actiune instanta coplatitor laura-jurist laura-jurist buna ziua un coplatitor ( nu girant) care refuza sa isi indeplineasca obligatia de plata a unui credit, in solidar cu imprumutatul principal, poate fi ... (vezi toată discuția)