avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort.urgent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort.urgent

scriu aici pentru ca am nevoie de un sfat...poveste este urmatoarea: el este insurat cu ea de 12 ani. El este mai mare decat ea cu 12 ani.Acum 5 ani au adoptat un copil. Au un apartament cu 4 camere impreuna. Ea a gasit pe altcineva si a cerut divortul, insa nu in mod oficial (nu a inaintat actele,doar l-a anuntat) . Vreau sa stiu daca exista posibilitatea ca ea sa ramana cu casa.Mentionez ca in mometul in care s-au casatorit ea nu avea nimic, nici casa, nici masina.El avea o garsoniera. De asemenea vreau sa stiu, daca exista vreo pos ca copilul sa ramana cu tatal. Mama si-a gasit pe altcineva.Are o relatie cu acel altcineva de circa 2 ani.Sotul detie probe in legatura cu infidelitatea: poze cu cei doi. Ma intereseaza daca acestea sunt suficiente.Care sunt sansele ca copilul sa ramana la el?
As dori de asemenea numele unui avocat bun care se poate ocupa de acest caz. multumesc anticipat!
Din cate ne-ati mentionat aici, exista probe pentru a fi dovedita infidelitatea ei.Poate si sotul sa depuna ocerere de divort, ulterior introducerii cererii de divort introdusa de sotie( cerere reconventionala), in care poate sa expuna motivele sale de divort. Nu stim insa daca acestea sunt suficiente pentru a nu-i fi incredintat copilul mamei. Daca ea nu si-a neglijat copilul ,nu a parasit domiciliul comun, daca si-a indeplinit indatoririle fata de acesta , nu are nimic de-a face cu o astfel de masura ,aceea de a nu i se acorda custodia copilului. Faptul ca nu detinea nimic inaintea casatoriei , insa a achizitionat impreuna cu sotul un apartament, sotiei ii revine cota corespunzatoare din el si din bunurile dobandite in timpul casatoriei. Daca insa garsoniera pe care o detinea sotul anterior casatoriei a fost vanduta , urmand ca apoi, din banii obtinuti pe garsoniera, sa achizioneze apartamentul , fiind bani proveniti dintr-un bun propriu , se presupune ca si noul bun achizionat este tot un bun propriu. Daca insa si sotia si-a adus contributia financiara , ea poate dovedi acest lucru , ca atare revenindu-i partea corespunzatoare, proportional cu aportul adus .
deci..ea nu si-a neglijat nici copilul si nici caminul. probabil ca sansele ca tatal sa obtina custodia copilului sunt reduse.garsoniera o avea inainte de a o cunoaste pe ea. insa a vandut-o ca sa cumprere apartamentul.la achizitionarea apartamentului a participat si ea, dar intr-o mai mica masura.
Orice ar invoca sotii in instanta , sunt lucruri in privinta carora vor trebui sa aduca dovezi certe , cu care sa probeze cele afirmate.Cestea pot fi inscrisuri, pot fi martori , etc. Deci asa cum spuneam, infidelitatea este mai mult un fapt ce conteaza in privinta divortului , si nu neaparat in privinta custodiei copilului. Important este ca cei doi, atat in timpul divortului, care va dura ceva timp, cat si dupa finalizarea lui, sa mentina relatii amiabile, cel putin de dragul acestui copil, care este unul adoptat si are nevoie de afectiunea ambilor parinti, indiferent cui ii va fi incredintat copilul.
ea, singura poate declara in instanta ca doreste sa fie incredintat copilul catre tata. deci problema cu custodia serezolva repede.
din ce relatati cu privire la apartament, daca sotii nu se inteleg asupra impartirii imobilului, din experienta mea, va spun ca sunt slabe sanse ca ea sa obtina imobilul.

divortul poate dura chiar si 1-2 termene, daca sotii se inteleg si sunt de acord sa termine repede.
in bucuresti, in mod curent si cu minor in cauza, un divort setermina din 1-2 termene...fara ancheta sociala...dar cu un martor care sa indruge cate ceva...

av.m.vasilescu
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2009
MYRA CIMPEAN , Avocat
atat tatal cat si mama isi doresc custodia copilului. ma intereseaza daca se tine cont de dorinta copilului in ceea ce priveste acordarea custodiei. deoarece copilul isi doreste sa ramana cu tata lui.

Alte discuții în legătură

Abandon copil ionut979 ionut979 buna ziua. am divortat in 2009. pana la divort locuiam cu fosta sotie si cu fetita noastra intr-o garsoniera primita de la anl, acele locuinte pt tineri in ... (vezi toată discuția)
Infidelitate- divort cu minor cryssm cryssm daca sotul meu ma inseala,si si-a dus copilul la amanta ,....pot avea castig de cauza asupra tutelei minorului?spre ex daca as duce copilul la psholog si ... (vezi toată discuția)
Custodie copil si partaj - ajutor! razvan2009 razvan2009 Buna ziua, Inainte de casatorie eram pe lista cu tinerii care puteau sa primeasca teren in baza legii 15/2003. Am preferat sa cumparam apartamentul pe ... (vezi toată discuția)