Inainte de casatorie eram pe lista cu tinerii care puteau sa primeasca teren in baza legii 15/2003. Am preferat sa cumparam apartamentul pe numele sotiei in speranta ca eu voi primi teren. Apartamentul a fost cumparat cu ideea ca il vom vinde dupa ce primim terenul si construim casa. Pana la urma am renuntat la speranta si am cumparat cu imprumut de cheltuieli (aveam salar bun - acum sunt bursier). Deci terenul este liber de obligatii, doar apartamentul mamei ei este acum garant pentru imprumutul meu.
Cum insa apartamenul a fost cumparat inainte de casatorie (desi impreuna cu banca) desi eu am platit efectiv jumatate din valoare, este considerat bunul ei. In concluzie in caz de divort ( pentru ca nu vrea sa aibe grija de copil si o intereseaza doar cariera ei) eu raman cu imprumutul. Problema mea este ceva mai complicata.
Avem un baiat de 3 ani, pe care nu a vrut sa-l aduca cu noi si l-a dat mamei ei. Acum vrea sa pastreze si baiatul si partea materiala. As vrea sa pastrez copilul pentru ca ea nu a renuntat la nimic pentru copil si am facut toate sacrificiile ca sa-i ofer un trai mai bun copilului. Cum as putea sa procedez sa raman cu custodia copilului? Exista o modalitate legala prin care daca mama nu si-a ingrijit copilul pana la divort sa piarda custodia? Nu ma intereseaza partea materiala, am o viata sa adun bani, dar nu doresc sa-mi pierd copilul.
Va recomand calduros sa apelati la serviciile unui avocat care sa va consilieze si sa va asiste in instanta in procesul de divort si incredintare copil sau doar de incredintare minor, deoarece va trebuie probe solide pentru a putea dovedi ca este in interesul minorului de 3 ani incredintarea catre dv. si nu catre mama...
Cu privire la bunul imobil achizitionat de ambii viitori soti inainte de incheierea casatoriei, chiar daca exista un contract de vanzare cumparare doar pe numele sotiei, puteti introduce o actiune pentru constatarea ca acesta a fost achizitionat cu banii dv. dar, din circumstantele expuse, ati procedat asa. ;)
Divort
danielmaxim
Stimati domni, va scriu pentru ca am ajuns intr-un impas si doresc un sfat sau chiar o colaborare cu un avocat interesat de cazul meu. Sunt din Sibiu, dar in ... (vezi toată discuția)
Masa partajabila
krista56
Buna seara. In cazul unui divort cu copil minor, tatal este obligat sa-i asigure locuinta mamei? Sotul a cumparat apartamentul si l-a mobilat integral inainte ... (vezi toată discuția)