Inainte de casatorie sotia a cumparat pe numele ei un apartament impreuna cu banca (avans 30%). Banii de avans i-am dat impreuna jumatate-jumatate. Nu ne-am gandit ca o sa ajungem la divort. Intre timp am imprumutat pe numele meu o suma mai mare de bani cu care am putut sa cumparam un teren pentru casa si am platit si o mica suma ramasa din apartament. Am pus garant pe imprumut apartamentul mamei ei. As vrea sa aflu daca la divort sotia mea ramane cu apartamentul cu jumatate de teren si eu raman cu tot imprumutul si jumatate de teren. Cu ce obligatii ramane fata de imprumut in cazul divortului?
In cazul in care ati contribuit si dvs. la apartamentul ei acesta a devenit bun comun. Ea are parte si la teren ptr.ca l-ati cumparat in timpul casatoriei si se considera bun comun. Ramaneti si dvs. cu o parte din teren si cu ce ati contribuit la apartament. Daca nu puneati bani la apartamentul ei ar fi fost bun separat si nu mai aveati nici o legatura cu ea.Creditul fiind pe numele dvs. banca in caz de neplata va poate executa silit oricand.
Evident ca ramine cu jumtate din teren, insa pentru apartament va trebui sa dovediti ca avansul a fost platit cu bani comuni, insa in privinta imprumutului trebuie sa suporte jumatate din cea ramas de achitata, suma ce se va imputa asupra lotului ei iar suma pe care ati achitat-o impreuna ca rata la apartament constituie to bun comun si de asemenea se imputa asupra lotului acesteia, astfel ca avetio sanse mari sa luati in intregime terenul.
Inainte de casatorie eram pe lista cu tinerii care puteau sa primeasca teren in baza legii 15/2003. Am preferat sa cumparam apartamentul pe numele ei in speranta ca vom primi teren. Apartamentul a fost cumparat cu ideea ca il vom vinde dupa ce primim terenul si construim casa. Pana la urma am renuntat la speranta si am cumparat cu imprumut de cheltuieli (am un salar bun - lucrez afara). Deci terenul este liber de obligatii, doar apartamentul mamei ei este acum garant pentru imprumutul meu.
Cum insa apartamenul a fost cumparat inainte de casatorie (desi impreuna cu banca) desi eu am platit efectiv jumatate din valoare, este considerat bunul ei. In concluzie in caz de divort ( pentru ca nu vrea sa aibe grija de copii si o intereseaza doar cariera ei) eu raman cu imprumutul. Avem un baiat de 3 ani, pe care nu a vrut sa-l aduca cu noi si l-a dat mamei ei. Acum vrea sa pastreze si baiatul. As vrea sa pastrez copilul pentru ca ea nu a renuntat la nimic pentru copil si am facut toate sacrificiile ca sa-i ofer un trai mai bun copilului. Cum as putea sa procedez sa raman cu custodia copilului?
Acest ultim mesaj a mai fost postat pe un alt topic.
Va rog nu postati acelasi mesaj pe mai multe topic-uri, mai ales ca acest din urma mesaj nu are legatura cu subiectul: divort - partaj, ci cu incredintarea minorului. ;)