avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament contractat inainte de casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament contractat inainte de casatorie

Buna ziua,

In anul 2001 sotul meu a murit. In anul 2003 am cunoscut pe cineva care s-a stabilit si el in acelasi oras.
In anul 2007 persoana respectiva a cumparat un apartament prin credit bancar imobiliar. La vremea respectiva am ajutat cu o suma de bani pentru avans . In acelas an ne-am mutat impreuna , urmand ca in anul 2009 sa ne casatorim.
Sotul avand serviciul de asa natura a trebuit sa renunt la serviciu si sa plecam pentru un an si jumatate in alt oras. Ne-am reintors, dar locuim acum la tara , de unde eu nu am mai avut posibilitatea de transport spre oras in asa fel incat sa pot sa lucrez din nou, deci de cativa ani nu mai lucrez.
Sotul vrea sa vanda apartamentul care acum este inchiriat si sa dea banii fetei. Apartamentul nu este achitat nici macar un sfert din el , dar spera ca prin vanzare sa achite la banca creditul si daca raman bani sa ii dea fetei. Acum locuim de asemenea intr-o casa pe care a pus-o pe numele baiatului si ma gandesc ca daca se intampla ceva pot fi data afara din casa.
Intrebarea mea este :
- Poate sa faca acest lucru , chiar daca el a contractat imprumutul pentru apartament , avand in vedere ca au trecut sapte ani de cand suntem casatoriti cu acte si noua ani de cand locuim impreuna – o parte din timp chiar in acel apartament care acum e inchiriat –
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: marianaalbu , utilizator 15:52, 4 August 2016
Care fata si care baiat ??
Nu aveti niiun drept la case, ci un drept de creanta daca dovediti ca ati dat bani pt avans.
Casa aia pe care a pus-o pe numele baiatului a cui era , din ce bani cumparata ?? si cum a pus-o, a cumarat direct pe numele lui ?
Intrucat apartamentul a fost cumaparat in 2007(anterior casatoriei) este bun propriu, nu aveti drept de proprietate asupra apartamentului, dar daca ati contribuit la plata avansului si la plata ratelor aveti un drept de creanta in legatura cu apartamentul.Daca casa care a pus-o pe numele baiatului(presupun un copil din alta casatorie) este dobandita anterior casatoriei nu aveti un drept de proprietate ci ,doar tot un drept de creanta daca puteti dovedi ca ati contibuit la achzitionarea casei(anterior casatoriei) sau ati contribiut in timpul casatoriei la lucrari de imbunatatire/remedieri/renovare, etc.
Va multumesc frumos ! Sunt lucruri care nu se pot dovedi, din pacate, cu hartii. Cand esti o familie fiecare isi are contibutia lui : materiala sau de alta natura pentru care la momentul respectiv nu se gandeste sa faca un act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament prima casa înainte de căsătorie Netta Netta Apartament prima casa înainte de căsătorie. Am achiziționat în urma cu 5 ani un apartament cu programul prima casa, fiind necasatorita, și anul acesta ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati ! angelred angelred Buna ziua, am \\\"vazut\\\" pe acest forum ca foarte multa lume are diferite probleme la care primesc cate un mic ajutor din partea dumneavoastra. De aceea ... (vezi toată discuția)
In caz de divort elap211977 elap211977 Sunt casatorita de 3 ani si am un copil de 1 an si 7 luni.Inainte de casatorie sotul meu a cumparat un apartament in care locuim si pentru care platim si acum ... (vezi toată discuția)