avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita tergiversata
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita tergiversata

Am apelat in dec. 2014 la serviciile unui executor judecatoresc pentru a pune in aplicare o sentinta ce are ca obiect recuperarea unei sume de bani de la o primarie. Stiu ca termenul pt debitorii bugetari este de 6 luni. Termenul s-a implinit si am vrut sa iau legatura cu d-l executor. Mentionez ca eu sunt dintr-un judet, iar debitorul, respectiv si executorul este din alt judet. L-am cautat la tel fix(birou) d-na secretara spune ca a iesit pt putin sa revin, il sun pe mobil nu-mi raspunde, i-am trimis mesaje aceeasi atitudine. De la dansul am primit inregistrarea cererii de executare silita si incheierea . Ce pot face in cazul in care dansul evident refuza sa-mi comunice care e situatia? Eu i-am incredintat dansului hotararea judecatoreasca in original si de atunci a expirat si termenul prin care eu as mai putea sa recurg la serviciile altcuiva. Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2015
cioaca_liliana, utilizator
Cel mai recent răspuns: cioaca_liliana , utilizator 19:53, 11 Iulie 2015
Ati staruit prin cerere oficiala la executorul judecatoresc in termenul legal prevazut pentru a mentine pe rol activ cererea de executare silita ?
Am discutat doar la telefon si mi-a comunicat ca primaria nu-i raspunde la cerere si ca trebuie sa asteptam cele 6 luni. Cand s-a implinit termenul l-am sunat si atunci a inceput sa ma evite. Atata tot.
Transmiteti prin recomandata cu confirmare de primire o solicitare scrisa executorului judecatoresc cu privire la stadiul dosarului de executare.
Conform art.653(4)NCPC puteti solicita instantei de executare inlocuirea executorului judecatoresc cu alt executor judecatoresc indicat de dvs.si continuarea executarii silite de catre noul executor judecatoresc.
Buna ziua ! Multumesc pentru recomandare. Nu as vrea sa recurg la astfel de masuri. M-am adresat dumnealui ca unui reprezentant al legii, i-am incredintat niste acte pe care este in masura sa le puna in aplicare. Dar pana la urma.... situatia trebuie rezolvata. Care este termenul limita in care eu pot recurge la aceasta masura? Tot insistand la tel am primit pe mail o adresa din data de 06.07.2015 catre Trezoreria Husi prin care solicita poprire pentru suma.... fata de debitoare. Dar aceasta cerere nu trebuia sa aiba un nr de inregistrare din partea Trezoreriei? Cum aflu eu cand Trezoreria i-a trimis banii in cont d-lui executor? Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Executare silita costel_57 costel_57 Buna ziua, Poate un tert poprit (Trezoreria Municipiului Bucuresti, )sa trimita dosarul de executare la alta trezirerie ? si sa fie executata Trezoreria sect ... (vezi toată discuția)
Executare silita eugenion eugenion Am obtinut in instanta incuviintare executare silita a unui debitor. Executorul judecatoresc a trimis somatia debitorului si apoi adresa de proprire la ... (vezi toată discuția)
Executarea unei institutii de stat mirmar mirmar Va rog sa-mi spuneti cum poate fi executata o institutie de stat? Am un dosar de executare la un anume domn executor care zace de aproape 6 luni, in afara de ... (vezi toată discuția)