Cu cât este mai mica valoarea de circulație a unui bun , având în vedere ca nudul proprietar nu deține toate dezmembramintele dreptului de proprietate. În cazul de față, nudul proprietar este executat silit ,și nu are în proprietate alt de bun decât cel vândut de tatăl său printr-un contract de vânzare cu uzufruct viager.Mulțumesc.
Depinde, daca uzufructuarul mai traieste 30 de ani (nu putem sa stim), va datiseama ce valoare poate avea bunul. Iar daca mai face si stricaciuni, sau nu ingrijeste ..cine s-ar incumeta sa cumpere?
Intrebarea dvs.este de maxima generalitate,nimeni nu va poate da un raspuns cat de cat exact,o valoare cat de cat apropiata de valoarea de circulatie se poate face doar printr-o expertiza de specialitate.
Întrebare este, cu cât se reduce valoarea de circulație a unui bun , pentru care tatăl unui debitor a întocmit un contract de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager pentru cei doi copii ai săi.Debitorul deține 1/2 din bunul respectiv.Debitorul este executat silit ,și nu mai are în proprietate alt de bun decât cel vândut de tatăl său.Executorul consideră că valoarea de circulație a bunului este alta decât în situația în care bunul este liber de sarcini.Cu cât la suta se poate diminua valoarea de circulație a bunului respectiv?
Drept de proprietate
bella_y
Buna ziua ! Am si eu o intrebare : tatal meu mi-a vandut o proprietate mie cu drept de uzufruct viager pentru el atat timp cat traieste, eu fiind casatorita. ... (vezi toată discuția)