avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... calcul pensi
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

calcul pensi

tatal meu are 57 ani..ani lucrati 32 vechime din care 12 ani grupa 1 de munca,5 ani si 8 luni grupa a _2_a de munca pina in 2001.

Din 2001 pina in 2012 nu are grupa deoarece a fost disponibilizat un an somaj.Cind se poate pensiona ca virsta??multumesc
[
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:01, 10 Iulie 2015
Poate solicita pensie pentru limita de varsta (cu reducerea varstei standard de pensionare) la varsta de 59 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 56 de ani si 38 de ani vechime in munca. in ce conditii ma pot pensiona? Cristeac Cristeac Sunt sofer si se fac restructurari...Intrebarea mea este in ce conditii pot iesi la pensie tinand cont ca am varsta de 56 ani (nu cum am scris mai sus 55 - pe ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie alex87 alex87 buna seara :( am 30 ani de munca din care 20 ani si6 luni de grupa1 de munca . dupa legea veche a pensiilor as fi iesit la pensie in ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata/limita de varsta? ioana.crisan ioana.crisan Buna ziua! am o intrebare:taica-meu are varsta de 59 ani si 3 luni,nascut in 1951,a lucrat efectiv 32 ani si are 10 luni gr I si 17 ani grupa II. As dori sa ... (vezi toată discuția)