avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am 56 de ani si 38 de ani vechime in munca. In ce ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am 56 de ani si 38 de ani vechime in munca. In ce conditii ma pot pensiona?

Sunt sofer si se fac restructurari...Intrebarea mea este in ce conditii pot iesi la pensie tinand cont ca am varsta de 56 ani (nu cum am scris mai sus 55 - pe 4 iulie am facut 56) , din care lucrati 38 ani ( pe grupa 2) , si cat as pierde (procent ) fata de pensionarea la varsta (65 ani). Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2011
Cristeac, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valentin Mester , utilizator 22:31, 16 Iulie 2011
Reducerea varstei de pensionare pt. anii lucrati in fostele grupe de munca,in prezent conditii speciale si conditii deosebite,se face din varsta necesara pt.pensie la limita de varsta de 65 de ani,nu sunteti penalizat.Pt.38 de ani lucrati in conditii deosebite, beneficiati de o reducere de 8 ani,rezulta ca va puteti pensiona in iulie 2013.
1. In cazul dvs. varsta standard de pensionare este de 65 de iar stagiul complet de cotizare este de 35 de ani.
2. Pentru cei 38 de ani lucrati in gr.a II-a de munca se reduce varsta standard de pensionare cu 8 ani.
3. Asadar puteti solicita pensia de limita de varsta la 57 de ani (iulie 2012).
4. Nu puteti solicita pensie anticipata sau anticipata partiala deoarece asta se face la varsta de 60 de ani iar dvs. la 57 de ani iesiti la pensie de limita de varsta.
5. Daca se fac restructurari atunci sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti beneficia de indemnizatie de somaj 12 luni si apoi veti iesi la pensie de limita de varsta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Revin cu unca un edit ... si cu scuzele de riguare. Ani de munca in grupa a2a sunt 33 nu 38. Eu sunt intermediatorul (scriu pentru tatal meu si am calculat gresit ). Deci concluzie finala varsta -56ani , ani vechime in munca 38, ani vechime grupa 2 -33. Inca o data multumiri pentru raspunsuri.
In acest caz,reducerea varstei de pensionare este de 7 ani si 6 luni din 65 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta Anghel _1954 Anghel _1954 Buna ziua, Ma numesc Anghel Ion am 56 de ani si 38 de ani de munca dintre care 14 ani de grupa 1. As dori sa stiu cand ma pot pensiona dupa legea care ... (vezi toată discuția)
Cind ies la pensie ? viomitrea viomitrea Buna ziua, Ma numesc Vasilescu Cornel, nascut pe data de 19 iulie 1954. M-am angajat incepind din 1972 , am o vechime in cimpul muncii de 41 de ani din ... (vezi toată discuția)
Pensionarea anticipata partiala lucyll lucyll Buna seara, doream sa aflu, daca stie cineva, cum se calculeaza si se cumuleaza grupa a II a de munca. Am o vechime in munca de 33 ani si 4 luni,din care 22 si ... (vezi toată discuția)