avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mama copil cu autism - pot intrerupe serviciul pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mama copil cu autism - pot intrerupe serviciul pentru a fi asistentul personal al copilului meu dupa implinirea varstei de 7 ani ?

Sunt mama unui copil diagnosticat cu tulburare de spectru autist si am intrerupt serviciul, fiind in perioada de crestere si ingrijire a copilului bolnav de la 2 la 7 ani. Datorita afectiunii pe care o are necesita asistent personal, in conformitate cu Certificatul de Handicap ce a fost emis de Comisia de Expertiza. In primavara am inscris copilul in invatamantul de masa, la clasa pregatitoare si am mari semne de intrebare daca va reusi sa faca fata acestei noi incercari. In luna august copilul meu va implini varsta de 7 ani, iar eu va trebui sa-mi reiau serviciul. Mentionez ca sunt angajata la stat cu contract de munca pe perioada determinata de 1 an, acesta fiind reinoit anual.
Doresc sa aflu daca este posibil sa solicit intreruperea serviciului pentru inca cel putin 1 an, pentru a fi asistentul personal al fiului meu si cui trebuie sa ma adresez cu o astfel de solicitare. In cazul unui raspuns afirmativ doresc sa aflu daca angajatorul este sau nu obligat sa-mi pastreze locul de munca pana la reluarea serviciului.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:30, 11 Iulie 2015
lizucalavi a scris:

Doresc sa aflu daca este posibil sa solicit intreruperea serviciului pentru inca cel putin 1 an, pentru a fi asistentul personal al fiului meu si cui trebuie sa ma adresez cu o astfel de solicitare. In cazul unui raspuns afirmativ doresc sa aflu daca angajatorul este sau nu obligat sa-mi pastreze locul de munca pana la reluarea serviciului.

Cu certificatul de grad si hotararea va angajeaza pe postul de asistent primaria, insa angajatorul actual nu poate fi obligat sa va pastreze postul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am un baietel cu tsa (tulburare de spectru autist), ... LigiAlex LigiAlex Buna ziua! Am un baietel cu TSA (tulburare de spectru autist), si a primit certificat de handicap gradul II accentuat, in conditiile in care alti copii cu ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale monaiacob monaiacob buna ziua. ma numesc Mona, sunt din Iasi si sunt asistenta medicala la un spital din Iasi. momentan sunt in concediu de crestere a copilului de 2 ani. ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamei in caz de intrerupere serviciu pt crestere copil cu probleme dupa 7 ani lizucalavi lizucalavi Sunt mama unui copil diagnosticat cu autism, si beneficiez de statutul de insotitor pentru copilul cu handicap pana la varsta de 7 ani. Am aproximativ 15 ani ... (vezi toată discuția)