Buna ziua. Doresc sa ma informez cu privire la o situatie mai speciala... In curand imi va expira buletinul. Adresa care inscrisa acum pe cartea mea de identitate este adresa unde am locuit pana in 2010. Atunci am vandut apartamentul si am cumparat un spatiu comercial in care imi desfasor si activitatea comerciala si in spate am amenajat un spatiu unde locuiesc(am "taiat" o suprafata din acel spatiu unde am amenajat un apartament de o camera cu baie si bucatarie si iesire separata). In contractul de vanzare-cumparare al spatiului nu este trecut nicaieri "spatiu de locuit" ci doar "spatiu comercial". Este posibil sa ma prezint la evidenta populatiei cu acest act de proprietate pentru a-mi fi eliberata o noua carte de identitate pe adresa respectiva? Multumesc
In cazul dvs. dovada adresei de domiciliu se va face, pe langa actul de vanzare si prin declaraţia pe propria răspundere, însoţită de nota de verificare a poliţistului de ordine publică, prin care se certifică existenţa unui imobil cu destinaţie de locuinţă si faptul că
dvs. locuiti efectiv la adresa declarată.
Daca in evidente,administratia fiscala si cadastru spatiul figureaza drept spatiu comercial,nu se poate obtine document de identitate pe adresa respectiva,deoarece nu puteti prezenta document care sa ateste ca este spatiu cu destinatia de locuinta
Politistul de proximitate nu poate intocmi document care sa ateste ca locuiti in spatiu ,care in evidenteze figureaza spatiu comercial
In calitate de proprietar al spatiului comercial desfasurati demersuri pentru intrare in legalitate cu modificarea executata la spatiul comercial,realizati proiect tehnic,soliciati la serviciul urbanism din primarie autorizatie constructie ,certificat de urbanism
Ulterior ,puteti sa solicitati serviciului de evidenta populatiei eliberarea documentului de identitate la adresa respectiva
cand va expira buletinul pentru a nu ramane fara act de identitate scoateti o carte de identitate provizorie care e valabila 1 an de zile.
cu stima, cassy
Multumesc pentru raspunsuri! Ideea e ca eu nu vreau sa schimb destinatia spatiului respectiv din comercial in locuinta si nici sa fac alt CF pentru "bucata" din spatiu in care locuiesc. Daca in viitor voi vrea sa vand spatiul respectiv, atunci ar fi probleme din cauza schimbarii destinatiei. Ma gandeam ca poate ar exista vre-o exceptie prin care sa pot sa imi fac buletin in situatia in care se gaseste acum spatiul. Alte proprietati nu mai am, deci nu pot sa imi fac buletin pe alta adresa...
Si eu as vrea sa ma mut la moll. Din pacate nu au vrut sa ma primeasca. Cica nu se poate, legislatia nu permite decat sa desfasori activitati comerciale in spatii comerciale si activitati casnice in spatii proprietate personala. Ar fii o chestie interesanta sa mergi la magazin si in vitrina proprietarul sa-si faca siesta .=D>