avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Semnare acte dupa radiere PFA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Semnare acte dupa radiere PFA

Un PFA poate sa mai primeasca bani in contul banca inca beinchis dupa radierea sa?
PFA-ul mai are voie sa semneze acte dupa radiere, ca de ex. PV de predare primire?
Cel mai recent răspuns: tatulescu_cristina , utilizator 12:24, 14 Iulie 2015
Consider ca PV de predare poate sa faca succesorul in drepturi al PFA, insa nu acte sau fapte de comert sau servicii specifice PFA radiat. Cat priveste incasare sume in cont, este discutabil. Ce reprezinta sumele? In principiu contul trebuia inchis odata cu radierea.
Banii reprezinta garantia materiala oprita PFA-lui si care din rea credinta nu a fost deblocata in termenul legal conform art16 din Legea 22/1969, desi predarea gestiunii a fost facuta. Nu s-a dorit a se semna PV si prin urmare nici deblocarea garantiei din contul bancar al PFA-lui.
In cazul acesta, in opinia mea, nu ar trebui sa aveti nicio problema.
Nici sa semnez si nici sa incasez banii? Opinia dv este dpdv juridic sau fiscal?
Ce se intampla. In mod normal odata cu radierea, persoana juridica (profesionistul in cazul dvs., caci codul civil tot acolo va incadreaza) isi pierde capacitatea civila, insa dvs. ca persoana fizica sunteti succesor in drepturile persoanei juridice incetate (PFA), iar incasarea unei garantii, nu echivaleaza cu desfasurarea unei activitati (pentru care intradevar este necesara autorizare activa la momentul respectiv). Asta dpdv juridic (zis civil).
Dpdv fiscal (care intre noi fie vorba, tot juridic este), daca incasarea sumei respective nu presupune plata vreunui impozit (si banuiesc ca nu, insa contabilul poate sa va confirme), atunci nu vad nici un impediment sa incasati banii si apoi sa inchideti contul definitiv.
Cine, ce ar avea de reclamat in cazul asta? (pe asta mi-am bazat opinia anterioara)

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere. se recupereaza prejudiciul? pop sorin pop sorin Buna, Am cumparat un autoturism de la o firma, care la predarea acestuia a emis factura, chitanta urmand ca in prima zi lucratoare sa se faca radierea din ... (vezi toată discuția)
Caut raspuns de un an: impozitul se plateste doar cand banii ajung in contul bancar? raduma raduma Am o intrebare la care nu am primit inca un raspuns definitiv. Am intrebat mai multi contabili. Sunt PFA, si in 2010 am primit bani pe contul meu Skrill. ... (vezi toată discuția)
Pfa - radiere si depunere du Madelines22 Madelines22 Buna ziua! Am cateva intrebari in legatura cu radierea si depundere DU unui PFA. Sunt incepatoare si as dori sa aflu si parerea dvs., desi deja colaborez cu ... (vezi toată discuția)