avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Sechestrare de bunuri ale firmei
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Sechestrare de bunuri ale firmei

Am fost asociat cu un individ iar in urma iesirii lui din firma la data de 05.01.2015 am semnat in mod constient un contract de imprumut in valoare de 5000 euro ,suma care trebuie platita comform contractului pana la 31.11.2015.
La sfarsitul lunii mai am hotarat sa inchid magazinul in cauza -magazin care se afla in una din proprietatile acestuia.cand am luat decizia aceasta individul a hotarat sa imi sechestreze marfa in acel spatiu ca si garantie ca eu voi plati datoria stipulata in contract pana la data mai sus mentionata ca mai apoi sa puna presiuni asupra mea si sa ma ameninte ca in cazul in care nu-i dau banii intr-un timp foarte scurt o sa imi vanda marfa in cauza cu un pret mult mai mic decat am achizitionato eu iar diferenta de bani o sa fiu obligat sa o achit pana la data respectiva.
Dansul a schimbat yala magazinului fara sa ma anunte si sustine in continuare ca singura solutie ca eu sa imi ridic marfa si restul bunurilor din spatiu este achitarea asa zisei datorii inainte de termen .
inca nu am consultat un avocat pentru ca nu stiu daca am sau nu castig de cauza.

Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 20:32, 16 Iulie 2015
În situația expusă de dvs. ar fi recomandat să încercați inițial calea amiabilă pentru lămurirea acestei situații. Adresați-vă unui mediator din orașul dvs. pentru as-l mandata să invite pe fostul asociat la discuții, în vederea realizării unei înțelegeri reciproc convenabile.În acest fel ați putea evita instanța și scuti timp și bani.
este un om foarte dificil iar in urma discutiilor cu acesta nu sa ajuns la un numitor comun.
genul de om ``pumnii mei minte nu are``,din punctul lui de vedere totul se bazeaza pe masa musculara nu pe ce avem in cap,asta e si principalul motiv pentru care am ajuns sa apelez la caile legale de recuperare a bunurilor , fara ca eu sa am vre-un fel de contact cu dumnealui
Vă înțeleg.Dacă nu ați reușit o conciliere cu această persoană, un mediator v-ar putea facilita dialogul și comunicarea, astfel încât să rezolvați conflictul extrajudiciar.Dvs. decideți.
contactati cat mai repede un avocat.
daca partea adversa merge pe ideea ca masa musculara rezolva orice conflict ma indoiesc ca medierea va avea vreun succes , mai ales in contextul in care dvs ati afirmat ca nu doriti sa apelati la mediere. Pt mediere e necesar ca ambele parti sa doreasca rezolvarea conflictului in aest fel, ori pana acum una sigur nu e de acord.
cu stima, cassy
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Am împrumutat o sumă de bani unui fost coleg care mă tot amână cu restituirea. ce e de făcut? inginerie inginerie Buna, va rog sa ma ajutati cumva, anul trecut am oferit 400 de lei imprumut unui coleg de munca din care mi-a restituit 200 de lei dupa o saptamana doua iar in ... (vezi toată discuția)
Pot fi acuzat de furt? my_boo my_boo Buna ziua, Pe scurt povestea: pana in octombrie 2009 am lucrat la o firma. Prin prisma situatie din acea firma in timpul serviciului mi-a fost dat un telefon ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere? fantoma22 fantoma22 Acum 3 ani la un meci al echipei mele am lasat lantisorul meu de aur de 18 g la unul dintre oamenii din staff...dupa meci mi-a zis ca l-a pierdut...de atunci ... (vezi toată discuția)