Buna ziua,
Pe scurt povestea: pana in octombrie 2009 am lucrat la o firma. Prin prisma situatie din acea firma in timpul serviciului mi-a fost dat un telefon sa il folosesc pentru situatii aparute in timpulprogramului.(mentionez ca nu s-a facut un proces verbal de predare primire in acest sens). Despartirea mea de firma respectiva s-a facut cu scandal. Motivul ore suplimentare neplatite, taxe catre asigurarile sociale neachitate. A existat un scandal de cateva zile apoi orice discutie a incetat. Telefonul a ramas in folosinta mea iar eu nu mi-am mai recuperat banii.
Am folosit acest telefon toata aceasta perioada de 45 de luni, telefonul fiind unul cu abonament care a fost achitat de firma la care am lucrat.
Acum discutiile au reaparut ei reclamand faptul ca am furat telefonul. Am incercat o rezolvare amiabila oferindu-ma sa platesc diferenta dintre suma achitata de dansi ca abonament si suma datorata mie ca plata a orelor suplimentare.
Dansi invoca faptul ca nu au stiut ca acest telefon este la mine, desi pe factura apare luna de luna ca si servicii telefonice doar pentru acest numar.
Pot fi acuzat de furt? Care este solutia de rezolvare?
Din ce relatati dvs, ati putea fi incadrat la infractiunea de abuz de incredere, dar incadrarea juridica a faptei este prerogativa organului judiciar.
Actiunea penala in cazul infractiunii de mai sus se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate iar impacarea partilor înlatura raspunderea penala.
Drept urmare,va recomand sa depuneti diligentele necesare pentru a stinge conflictul pe cale amiabila,putand apela si la procedura medierii.
Numai bine!
Multumesc frumos pentru sfat. Precizez ca am incercat remedierea situatiei pe cale amiabila. Daca apelez la un mediator am mai multe sanse de reusita? In acest moment m-am lovit de un refuz categoric, in incercarea mea de rezolvare. Ma bate gandul ca totul a fost premeditat si eu ca un fraier am cazut in capcana lor, gandindu-ma ca imi amortizez pierderile.
Apelati cu incredere la un mediator,eu sunt sigura ca refuzul lor de a va rezolva conflictul,ar putea fi transformat in cel mai scurt timp intr-un acord.