avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Cautare persoana disparuta de acasa
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Cautare persoana disparuta de acasa

Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati, ptr ca am o mare problema. Acum doua saptamani, mai exact pe data de 29.06.2015, soacra mea a disparut de acasa. A plecat dimineata ca de obicei, la plimbare, dar nu s-a mai intors. Mentionez ca facea excursii zilnice prin padurile din jurul brasovului. Pleca dimineata si venea seara acasa, asta timp de 20 de ani. Am facut toate demersurile: Politie, Salvare etc. Chiar noi, impreuna cu alti prieteni am mers in cautatarea ei prin locurile in care credem ca s-ar fi putut duce. Nicio urma de ea. Am intrebat Politia daca este posibil sa-i localizeze telefonul, ptr ca am fi putut da mai usor de ea, dar domniile lor ne-au spus ca in Romanai asa ceva nu este permis. intre timp am aflat ca ar exista totusi o solutie, ca Procuratura sa dispuna, cumva, nu stiu exact, gasirea telefonului pe baza ultimelor apelori...Puteti sa ma sfatuiti in aceasta privinta ? Eu am evitat sa colaboram cu televiziunile ptr ca am asteptat solutiile politistilor, dar ei nu misca nimic. Va rog, daca exista vreo solutie ca sa gasim o arie unde s-ar afla telefonul, spuneti-mi, iar eu voi merge cu prietenii mei ca s-o cautam.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:54, 23 Iulie 2015
Ati declarat disparuta persoana ?
" Am facut toate demersurile: Politie, Salvare etc. " Am spus deja asta in enunt. Am facut tot ce se putea din puunct de vedere legal.
Chiar nu exista cineva care-mi poate raspunde ?
Apelati si la media, nu trebuie sa asteptati solutii numai de la politie.

De multe ori nu au resurse alocate sau suficiente pentru cautarea tututror persoanelor declarate pierdute.

Pentru un subiect de senzatie televiziunile chiar pot contribui la gasirea unei persoane.

Este adevarat ca in unele cazuri urmeaza "consecintele" apelarii la ajutorul televiziunilor dar pana la urma important este sa o gasiti in viata.
Telefonul se poate localiza dar la tara e mai complicat cu politistii...
Ati sunat si nu raspunde?

Daca exista indicii ca s-a ratacit sau ca a patit ceva trebuie cautata.

Daca s-a ratacit si nu va fi gasita poate deceda.

Are sau nu are discernamant?
Cati ani are?
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Reclamatii neintemeiate repetate la politie de disparitie a unei persoane. Unbroken Unbroken Buna dimineata, va scriu pentru ca am nevoie de sfaturi referitoare la o situatie, in care suntem implicati eu, prietena mea, mama acesteia si, mai nou, ... (vezi toată discuția)
Abuzuri Paull24 Paull24 In urma cu cateva luni o domnisoara ametita si-a lasat telefonul pe o masa de afara si ea a plecat cu alte probleme. Toate bune si frumoase pana cand eu si un ... (vezi toată discuția)
Furt telefon mobil andrei19 andrei19 Buna ziua! Acum cateva luni,am fost la un chef cu niste prieteni,nu eram multi,vreo 8 persoane, la un amic acasa.La un moment dat eu am plecat cu inca un ... (vezi toată discuția)