avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu fara indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu fara indemnizatie

Stimati specialisti,

Sunt profesor titular cu o vechime de 7 ani in invatamant. In acest ultim an scolar (pana la 31 aug) sunt in concediu fara plata. Intre timp, am ramas insarcinata. Exista vreo posibilitate sa-mi rezerv in continuare postul de la 1 septembrie prin concedii (medical, risc maternal, prenatal, postnatal, etc) fara indemnizatie? Sunt constienta de faptul ca in ultimul an nu am avut contributii sociale si deci nu solicit indemnizatie ci doar dreptul la concedii.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:01, 14 Iulie 2015
1. Din Romania nu veti putea beneficia nici de CCC ci nici de indemnizatia aferenta deoarece nu indepliniti conditiile legale pe care vi le-am redat mai sus:
2. - Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta lui trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (studenta sau eleva la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.)
- Plata contributiilor sociale nu este o conditie pentru a beneficia de CCC.


2. - Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului ati lucrat legal intr-o tara din UE atunci nu mai sunteti supusa legislatiei din Romania ci legislatiei din tara unde ati lucrat.
- In aceasta situatie primiti de acolo prestatiile familiale legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate & indemnizatie cc in romania angajat in italia & romania edi_radu edi_radu O persoana cu contract de munca in Italia, societate comerciala din Italia, pe o perioada de 12 luni si dupa acea cu contract de munca in Romania, societate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil andreeaolariu andreeaolariu Care sunt conditiile care trebuie intrunite pentru a primi indemnizatia de crestere a copilului in Romania? In momentul de fata lucrez in Finlanda, dar vreau ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie - ingrijire si crestere copil OV1077 OV1077 Buna ziua 1. Poate beneficia de ,,indemnizatia de min 600lei pt. ingrijirea si cresterea copilului de pana la 2 ani, un administrator de P.F.A. sau I.I. Sotia ... (vezi toată discuția)