avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Metanol, ucidere din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Metanol, ucidere din culpa

Buna ziua, as avea si eu doua intrebari pentru expertii din domeniu::O
1) Cum se stabileste pedeapsa la concursul de infractiuni intre ucidere din culpa art 192 alin 2 si 3, vatamare corporala art 196 alin 2,3 si 4 si falsificarea sau substituirea de alimente-art 357, cod penal , cu aplicarea art 38 alin 1, cos penal. Plus inca o condamnare la infractiunea de contrabanda de 2 ani, toate mergând pe recunoastere. Multumesc, o zi frumoasa tuturor.
2) Ce inseamna?: "Prin sentinta penala nr. x pronuntata de judecatoria Y, ramasa definitiva la data de 6 07 2015 prin neapelare, ati fost condamnat la o pedeapsa de 2 ani inchisoare, dispunandu-se suspendarea executarii pedepsei sub supravegherea serviciului de probatiune Z pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:46, 13 Iulie 2015
1) pedeapsa se calculeaza conform art.39 cp (pe scurt pedeapsa cea mai grea plus spor 1/3 din totalul celorlalte pedepse, tinand cont de criteriile de individualizare);
2) pedeapsa este de 2 ani, iar termenul de supraveghere este de 4 ani (caci atat este maxim), in care aveti de respectat niste masuri si obligatii impuse prin hotarare.
2).. adica 2 ani cu executare, nu? se contopeste cu pedepsele de la punctul 1?:">
dariaelena89 a scris:

Plus inca o condamnare la infractiunea de contrabanda de 2 ani

Cand spuneti "Plus inca o condamnare ..." ce sa intelegem ca a mai existat o condamnare inainte de judecarea ultimei cauze sau cum? Ideea este daca este sau nu stare de recidiva?
Nu reiese clar din cum va exprimati.

Care sunt datele hotararilor judecatoresti si datele cand s-au savarsit faptele?
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2015
trandafir2, moderator
Acea condamnare de 2 ani a avut loc in timpului arestului preventiv pentru ucidere din culpa. Condamnarea rezulta din 3 dosare penale de contrabanda din 2012 si 2013, si s-au judecat acum in 2015 in timpul celui de-al 4 -lea dosar de ucidere din culpa.
Deci sa inteleg, prima condamnare (2 ani) a fost pentru ucidere din cupla. Fiind din culpa nu atrage starea de recidiva.
Cand s-a dat hotararea si ce anume s-a dispus? Executarea, suspendarea? S-a executat?


Ultima hotarare, este doar un concurs de infractiuni si pedeapsa este cea stabilita in hotarare, fara a se tine cont de hotararea anterioara.

Alte discuții în legătură

Se poate revoca suspendarea? eduardlucian eduardlucian Buna tuturor! In cazul in care un minor a fost condamnat intr-un dosar pt furt calificat in forma continuata la 4 ani \\"cu suspendare\\" (nu a ... (vezi toată discuția)
La ce pedeapsa sa mă aștept? Flavius Ciprian Flavius Ciprian Buna seara. Dupa o condamnare la 1 an si 4 luni cu suspendare, s-au intamplat 2 noi infractiuni, respectiv 2 dosare penale pentru coducere fara permis si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , daca am primit revocarea sau anularea suspendării ... MArian1911 MArian1911 Buna ziua , daca am primit revocarea sau anularea suspendării și în total e de 3 ani și 2 luni . Pot face ceva sa mi se de-a tot suspendare ? Ținând cont ... (vezi toată discuția)