avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Țeapă European business number
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Țeapă European business number

Am primit din Germania o înscriere a firmei intr-un așa zis numar european Bussines. Un angajat a completat datele unei comenzi facute de ei si a trimis-o la adresa din Germania.
În acea comandă nu rezulta clar că aceste operațiuni au cost. Apare după un timp o factură de 677 euro pe an, pe o comandă în care scria foarte mic suma.Atunci am realizat că e o șmecherie.Comanda nu avea semnătura unuia dintre manageri,dar avea ștampilă. le-am transmis acest lucru,am făcut și o notificare, dar nu mai încetează cu somațiile de plată a facturii, cum trebuie să procedez. Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:35, 19 Iulie 2015
Trebuie sa denuntati contractul pentru vicii de consimtamant (iar pe viitor sa aveti grija).
Mulțumesc, le-am trimis scrisoare la sediu prin care le-am spus că această comandă nu este semnată de către cei autorizați să semneze, pot cere oricând expertiză, dar continuă să trimită somații de plată. Mulțumesc de sfat, vom fi foarte atenți cu orice hârtie, mai ales când e în altă limbă. Acum, să reușim să scăpăm de aceste amenințări ale lor.
Condiţiile esenţiale pentru validitatea unui contract sunt:
1. capacitatea de a contracta;
2. consimţământul părţilor;
3. un obiect determinat şi licit;
4. o cauză licită şi morală

Pe dvs. va intereseaza:
1. capacitatea de a contracta - prin persoana care spuneti ca nu avea capacitate de a contracta dar care a trimis "comanda"
dar mai ales
2. consimţământul părţilor - care a fost viciat (fie prin eroare - art.1207 cc, fie prin mijloace dolosive - art.1214 cc).
Pentru o notificare cu ștaif este recomandat suportul unui jurist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in alb kamytza01 kamytza01 buna seara, va rog sa imi spuneti si mie ce as avea de facut in urmatoarea situatie in care ma aflu si daca este legal ceea ce se intampla. de un an eu si ... (vezi toată discuția)
Inducere in eroare pentru incheierea contractului fgellu fgellu Voi rezuma problema mea in cateva cuvinte : -mama mea, femeie de 85 ani , bolnava, internata in acest moment in spital(pot dovedi cu acte), a fost INSELATA de ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrică poate fi efectuată fără respectarea procedurilor legale? ContSters396991 ContSters396991 Este posibil ca o persoană să fie expertizată psihiatric fără să i se solicite în prealabil consimțământul? Poate fi lovită de nulitate absolută ... (vezi toată discuția)