avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inducere in eroare pentru incheierea contractului
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inducere in eroare pentru incheierea contractului

Voi rezuma problema mea in cateva cuvinte :
-mama mea, femeie de 85 ani , bolnava, internata in acest moment in spital(pot dovedi cu acte), a fost INSELATA de angajatii societatii de telefonie fixa sa si prelungeasca contractul de telefon (este titular de peste 40 ani)
- precizez ca am fost de 2 ori contactat dar am refuzat semnarea unui contract nou, urmand a se derula cel actual
- au sunat o pe mama mea care le a spus sa ia legatura cu mine dupa ora 17
- angajatii au sosit la ora 16 si au convins o pe mama mea sa semneze
-la sosirea mea angajatii au rupt contractul meu si au luat APARATURA
-nu am stiut de prelungirea si modificarea contractului decat la primirea facturii urmatoare (aveam activat serviciul de internet)
- precizez ca am serviciul de TV, telefon si Internet (full option) dinn 2009 la o alta firma,
Am facut reclamatie si raspunsul lor a fost ca dp lor de vedere totul e ok
Am facut reclamatie si la OPC si astept raspuns
Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: fgellu , utilizator 07:43, 29 Iulie 2014
Fireste ca raspunsul societatii de telefonie fixa, va fi in sensul in care ei au obtinut acordul de vointa al partii (mama dvs.) asa ca au un contract perfect valabil.Din elementele prezentate de dvs. este evident de ce nu doreati ca mama dvs sa prelungeasca sau modifice abonamentul existent, dar reprezentantii companiei, prin manopere dolozive au profitat de capacitatea de discernamant a doamnei in varsta. Nu prea vad cum o sa sustina in instanta ca doamna a solicitat si avea nevoie de abonament la internet, la onorabila varsta de 85 de ani.


Cod civil Art. 1214 - Dolul
(1) Consimţământul este viciat prin dol atunci când partea s-a aflat într-o eroare provocată de manoperele frauduloase ale celeilalte părţi ori când aceasta din urmă a omis, în mod fraudulos, să îl informeze pe contractant asupra unor împrejurări pe care se cuvenea să i le dezvăluie.
(2) Partea al cărei consimţământ a fost viciat prin dol poate cere anularea contractului, chiar dacă eroarea în care s-a aflat nu a fost esenţială.
(3) Contractul este anulabil şi atunci când dolul provine de la reprezentantul, prepusul ori gerantul afacerilor celeilalte părţi.
(4) Dolul nu se presupune.

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este legatura intre dol si inselaciune?? aidu aidu art. 1214 alin (1) C.Civ Consimţământul este viciat prin dol atunci când partea s-a aflat într-o eroare provocată de manoperele frauduloase ale ... (vezi toată discuția)
Demisie robinzz2 robinzz2 Ce motiv as putea invoca atunci cand urmaresc anularea unui act redactat de mine in ceea ce priveste demisia? Mentionez ca la momentul redactarii eram in ... (vezi toată discuția)
Demisie in alb kamytza01 kamytza01 buna seara, va rog sa imi spuneti si mie ce as avea de facut in urmatoarea situatie in care ma aflu si daca este legal ceea ce se intampla. de un an eu si ... (vezi toată discuția)