avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este legatura intre DOL si inselaciune??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este legatura intre DOL si inselaciune??

art. 1214 alin (1) C.Civ Consimţământul este viciat prin dol atunci când partea s-a aflat într-o eroare provocată de manoperele frauduloase ale celeilalte părţi ori când aceasta din urmă a omis, în mod fraudulos, să îl informeze pe contractant asupra unor împrejurări pe care se cuvenea să i le dezvăluie.

art 244 alin (1) C.Pen Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust

Care este legatura??

Alte discuții în legătură

Inducere in eroare pentru incheierea contractului fgellu fgellu Voi rezuma problema mea in cateva cuvinte : -mama mea, femeie de 85 ani , bolnava, internata in acest moment in spital(pot dovedi cu acte), a fost INSELATA de ... (vezi toată discuția)
Demisie robinzz2 robinzz2 Ce motiv as putea invoca atunci cand urmaresc anularea unui act redactat de mine in ceea ce priveste demisia? Mentionez ca la momentul redactarii eram in ... (vezi toată discuția)
Vecin recalcitrant poate fi considerat viciu ascuns ? florinmantescu florinmantescu Buna seara, Am un apartament de vanzare. Dedesubt locuieste o vecina care sta prost cu nervii si face din cand in cand scandal tuturor vecinilor pentru ... (vezi toată discuția)