avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vecin recalcitrant poate fi considerat viciu ascuns ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vecin recalcitrant poate fi considerat viciu ascuns ?


Buna seara,

Am un apartament de vanzare. Dedesubt locuieste o vecina care sta prost cu nervii si face din cand in cand scandal tuturor vecinilor pentru cel mai mic fasait pe care il aude sau i se pare ca-l aude. Culmea e ca pare o femeie perfect rezonabila, este chiar medic.

Eu vreau sa vand apartamentul, dar n-as vrea ca viitorul cumparator sa ma reclame pentru vicii ascunse la prima sa intalnire cu vecina asta.

Poate fi acesta considerat un viciu ascuns ? Poate viitorul cumparator sa ceara anularea vanzarii, cu sanse reale de a obtine asta ? Vecina nu are certificat de nebun sau ceva similar ....

Multumesc mult.

Florin


Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 12:21, 4 Noiembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Nuuuuuuuuuuuuu...:)).:rofl:E bine ca va puneti problema viitorului proprietar, dar acesta s-ar putea sa nu aiba probleme cu vecina, ci cu presedintele asociatiei de exemplu...Viciile ascunse au legatura cu apartamentul dvs. si nu cu vecinatatile..O infiltratie, un act de donatie neinscris, lipsa apei calde, a agentului termic, ....etc...de natura tehnica sau juridica...Nicidecum ciorba vecinilor dvs..
Aspectul privitor la situatia vecinei dvs nu poate fi aprecita drept viciu ascuns
De regula orice potential cumparator de spatiu de locuit se informeaza temeinic la nivelul condominiului unde intentioneaza sa achizitioneze proprietate
Forţînd puţin lucrurile (sau poate nu, depinde de starea de fapt), s-ar putea încerca anularea pentru dol.

Dolul
Art. 1.214. -
(1) Consimțământul este viciat prin dol atunci când partea s-a aflat într-o eroare provocată de manoperele frauduloase ale celeilalte părți ori când aceasta din urmă a omis, în mod fraudulos, să îl informeze pe contractant asupra unor împrejurări pe care se cuvenea să i le dezvăluie
(2) Partea al cărei consimțământ a fost viciat prin dol poate cere anularea contractului, chiar dacă eroarea în care s-a aflat nu a fost esențială


Desigur, chestiunea trebuie privită cu multă rezervă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie robinzz2 robinzz2 Ce motiv as putea invoca atunci cand urmaresc anularea unui act redactat de mine in ceea ce priveste demisia? Mentionez ca la momentul redactarii eram in ... (vezi toată discuția)
Care este legatura intre dol si inselaciune?? aidu aidu art. 1214 alin (1) C.Civ Consimţământul este viciat prin dol atunci când partea s-a aflat într-o eroare provocată de manoperele frauduloase ale ... (vezi toată discuția)
Escrocherii terenuri. MohanM MohanM Buna ziua. Am cumparat in urma cu aproximativ o saptamana un teren intravilan si am avut neplacuta surpriza ca dupa numai 3 zile sa fiu sunat si sa mi se ... (vezi toată discuția)