Am un apartament de vanzare. Dedesubt locuieste o vecina care sta prost cu nervii si face din cand in cand scandal tuturor vecinilor pentru cel mai mic fasait pe care il aude sau i se pare ca-l aude. Culmea e ca pare o femeie perfect rezonabila, este chiar medic.
Eu vreau sa vand apartamentul, dar n-as vrea ca viitorul cumparator sa ma reclame pentru vicii ascunse la prima sa intalnire cu vecina asta.
Poate fi acesta considerat un viciu ascuns ? Poate viitorul cumparator sa ceara anularea vanzarii, cu sanse reale de a obtine asta ? Vecina nu are certificat de nebun sau ceva similar ....
Nuuuuuuuuuuuuu...:)).:rofl:E bine ca va puneti problema viitorului proprietar, dar acesta s-ar putea sa nu aiba probleme cu vecina, ci cu presedintele asociatiei de exemplu...Viciile ascunse au legatura cu apartamentul dvs. si nu cu vecinatatile..O infiltratie, un act de donatie neinscris, lipsa apei calde, a agentului termic, ....etc...de natura tehnica sau juridica...Nicidecum ciorba vecinilor dvs..
Aspectul privitor la situatia vecinei dvs nu poate fi aprecita drept viciu ascuns
De regula orice potential cumparator de spatiu de locuit se informeaza temeinic la nivelul condominiului unde intentioneaza sa achizitioneze proprietate
Forţînd puţin lucrurile (sau poate nu, depinde de starea de fapt), s-ar putea încerca anularea pentru dol.
Dolul
Art. 1.214. -
(1) Consimțământul este viciat prin dol atunci când partea s-a aflat într-o eroare provocată de manoperele frauduloase ale celeilalte părți ori când aceasta din urmă a omis, în mod fraudulos, să îl informeze pe contractant asupra unor împrejurări pe care se cuvenea să i le dezvăluie
(2) Partea al cărei consimțământ a fost viciat prin dol poate cere anularea contractului, chiar dacă eroarea în care s-a aflat nu a fost esențială
Desigur, chestiunea trebuie privită cu multă rezervă.
Demisie
robinzz2
Ce motiv as putea invoca atunci cand urmaresc anularea unui act redactat de mine in ceea ce priveste demisia? Mentionez ca la momentul redactarii eram in ... (vezi toată discuția)
Escrocherii terenuri.
MohanM
Buna ziua. Am cumparat in urma cu aproximativ o saptamana un teren intravilan si am avut neplacuta surpriza ca dupa numai 3 zile sa fiu sunat si sa mi se ... (vezi toată discuția)