Buna seara . Pe scurt , aceasta este problema mea :
Functionar public , am dreptul la 30 (25+5) zile de concediu de odihna anual . In anul 2011 mi-am luat 22 zile concediu de odihna , iar cu data de 01 septembrie am intrat in CCC , si mi s-a suspendat contractul de munca . Dupa calculele mele , pentru cele 8 luni lucrate beneficiam de 20 de zile de concediu , deci am efectuat cu 2 zile mai mult , dar nimeni nu s-a sesizat pana acum .
In ianuarie 2014 m-am reintors din CCC ( a durat mai mult pentru ca am mai nascut un copil ), iar acum mi se comunica ca , potrivit HG 250/1992 , pentru anul 2015 beneficiez doar de 8 zile de concediu , adica diferenta ramasa din anul 2011 . Am citit HG-ul , dar am vazut ca acolo se face referire doar la salariatii care s-au reintors din concedii medicale sau fara plata, nu si din CCC .
As dori , daca v-ati mai intalnit cu situatii asemanatoare, sa imi spuneti ce pot face , caci nu mi se pare corect ca, pentru 20 de luni lucrate ( 8 in 2011 si 12 in 2015 ) sa beneficiez doar de 30 de zile de concediu de odihna . Multumesc .
Pentru 2011 aveti dreptul la : 30 :12 x 8 = 20 de zile lucratoare de CO si dvs ati efectuat 22 de zile de CO. In acestcaz, se poate decide restituirea cotei-parti din indemnizatia de CO primita pentru 2 zile de Co efectuate in plus.
Pentru intreg anul 2014 aveti dreptul la 30 de zile lucratoare de CO.
In speta, mai aveti dreptul la 30 de zile lucratoare de CO aferent anului 2014, plus CO aferent anului 2015 .
Concediu de odihna
GIE
Buna ziua !
In anul 2011 luna martie am intrat in concediu de crestere a copilului , pana atunci am beneficiat de un numar de zile de concediu de odihna cu 7 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna
roxanas
La cate zille de concediu de odihna are dreptul in anul 2014, un functionar public care se pensioneaza pentru limită de varstă in luna martie 2014? Dar daca ... (vezi toată discuția)