avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna ziua !
In anul 2011 luna martie am intrat in concediu de crestere a copilului , pana atunci am beneficiat de un numar de zile de concediu de odihna cu 7 zile peste cele care aveam dreptul in anul 2011 . Dupa 2 ani de concediu de crestere a copilului m-am reintors la servici , am avut neplacuta surpriza sa ma trezesc cu foarte putine zile de concediu de odihna pe anul 2013. Sunt nedumerit daca este legala masura adopdata de angajator . Mentionez ca sunt cadru militar. Astept cu nerabdare raspunsul dvs si va multumesc .
Cel mai recent răspuns: GIE , utilizator 18:54, 22 Martie 2013
Art.144 din Codul Muncii
(1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor.
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.
Pe anul 2013 aveti dreptul sa efectuati durata a concediului de odihna stabilita in CIM.
Corect ar fi fost sa va ceara restituirea sumei ce reprezenta indemnizatia concediu de odihna incasata necuvenit inaintea datei de suspendare a contractului pentru CIC si nu sa va ia din zile de concediu cuvenit pe anul 2013.

1. Care este cauza reducerii numarului de zile de CO ?

2. În timp de pace, cadrele militare în activitate au dreptul la concediu de odihnă, concediu de odihnă suplimentar pentru activitate în locuri de muncă cu condiţii deosebite - vătămătoare, grele sau periculoase - şi la concediu de studii.

Regulile privind durata şi acordarea concediului de odihnă, concediului de odihnă suplimentar şi a concediului de studii, precum şi compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.

Cauza reducerii zilelor din concediul de odihna pe 2013 , sunt zilele din 2011 de care am beneficiat (cele 7 zile peste cele cuvenite)
Nu se pot scadea zile din CO aferente anului 2013 din aceasta cauza... puteti sa ne spuneti exact situatia .... zile de CO efectuate in 2011 si la cate aveati dreptul pentru un an , perioada CCC si data revenirii din CCC ...
Am intrat in CCC in data de 12 aprilie 2011 , am revenit la serviciu in 1 martie 2013 . Beneficiez de 26 zile CO pe an. Am avut cu 7 zile mai multe CO decat aveam dreptul (asa mi-au spus cei de la resurse umane).
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2013
GIE, utilizator

Alte discuții în legătură

Neacordarea concediului de odihna in anul revenirii in activitate din concediu crestere copil toma_aida toma_aida Neacordarea concediului de odihna in anul revenirii in activitate din concediu crestere copil Buna ziua! Problema mea este urmatoarea: la ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna magda76 magda76 Buna ziua.Am si eu o problema pentru solutionarea careia am nevoie de sfatul dumneavoastra.Am fost in concediul pentru cresterea copilului pana la inceputul ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma va rog în legatura cu concediul de odihna... MARA MALINA MARA MALINA Lucrez in sanatate -bugetari... In data de 17.04. 2012 m-am intors din concediul de crestere a copilului de 2 ani si mi s-a spus acum ca nu am dreptul la ... (vezi toată discuția)