Peste 2 saptamani voi pleca in vacanta in Croatia. Voi pleca cu masina inmnatriculata pe numele tatalui meu. Mentionez faptul ca avem aceiasi adresa.
Voi tranzita SERBIA - BOSNIA - CROATIA.
Am nevoie de procura/ contract de comodat pentru a tranzita aceste state sau nu? Am tot cautat, dar raspunsurile sunt foarte imparitite .. unii da, altii ba :(
Mentionez ca in state membre UE nu am avut nici o problema cu aceiasi masina, dar aici fiind vorba de state non-UE am inteles ca se cere talonul la iesirea/ intrarea in tara.
Ce trebuie sa aveti in vedere la trecerea frontierei romane:
- in cazul in care va aflati la volanul unui mijloc de transport, care nu va apartine (proprietarul v-a imprumutat masina si nu va insoteste in excursie, masina este in leasing, etc.), pe langa documentele masinii, trebuie sa aveti asupra dumneavoastra o procura legalizata din partea proprietarului / firmei de leasing, in care se exprima acordul pentru efectuarea calatoriei in strainatate;
www.avocatnet.ro/content/art...
daca pe ai nostri nu ii intereseaza, pe altii nici atat, nu e treaba lor cat ati fost lasat sa iesiti din tara fara alte documente.
Actele masinii sa fie in regula, asigurarea etc.
Talon cu ITP valabil, asigurare RCA si permis, atat trebuie.Ce sa faca croatii cu procura intocmita la un notar in Romania? Daca au dubii, pot verifica masina in sistem daca apare furata.