avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot iesi din tara cu masina inmatriculata pe numele ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot iesi din tara cu masina inmatriculata pe numele tatalui? (Non-UE)

Buna ziua,

Peste 2 saptamani voi pleca in vacanta in Croatia. Voi pleca cu masina inmnatriculata pe numele tatalui meu. Mentionez faptul ca avem aceiasi adresa.

Voi tranzita SERBIA - BOSNIA - CROATIA.

Am nevoie de procura/ contract de comodat pentru a tranzita aceste state sau nu? Am tot cautat, dar raspunsurile sunt foarte imparitite .. unii da, altii ba :(

Mentionez ca in state membre UE nu am avut nici o problema cu aceiasi masina, dar aici fiind vorba de state non-UE am inteles ca se cere talonul la iesirea/ intrarea in tara.

Multumesc anticipat,
Vali

Cel mai recent răspuns: Mihnea Dorian , utilizator 18:50, 24 Martie 2018
Ce trebuie sa aveti in vedere la trecerea frontierei romane:
- in cazul in care va aflati la volanul unui mijloc de transport, care nu va apartine (proprietarul v-a imprumutat masina si nu va insoteste in excursie, masina este in leasing, etc.), pe langa documentele masinii, trebuie sa aveti asupra dumneavoastra o procura legalizata din partea proprietarului / firmei de leasing, in care se exprima acordul pentru efectuarea calatoriei in strainatate;


[ link extern ]
Este necesar ca proprietarul de drept al bunului mobil sa incheie procura notariala in favoarea dvs
www.avocatnet.ro/content/art...
daca pe ai nostri nu ii intereseaza, pe altii nici atat, nu e treaba lor cat ati fost lasat sa iesiti din tara fara alte documente.
Actele masinii sa fie in regula, asigurarea etc.
Daca nu are procura masina poate sa fie furata.
Daca autoritatile au dubii pot cere procura.

Cel mai bine este sa aveti procura ( un contract de comodat mai corect spus) pentru a nu avea surprize neplacute.
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Talon cu ITP valabil, asigurare RCA si permis, atat trebuie.Ce sa faca croatii cu procura intocmita la un notar in Romania? Daca au dubii, pot verifica masina in sistem daca apare furata.

Alte discuții în legătură

Pot iesi din tara cu masina inmatriculata pe numele tatalui ? ContSters72331 ContSters72331 Buna ziua, Problema ar fi urmatoarea : masina este inmatriculata pe numele tatalui meu (este masina mea, dar .... asigurari mai mici :) ) si vreau sa merg ... (vezi toată discuția)
Pot iesi din tara cu masina fara contract de comodat sau procura? CFlorin1 CFlorin1 Buna ziua. As dori sa plec la Roma saptamana aceasta. Masina nu este a mea, ci a unui prieten, pot iesi din tara fara procura sau contract de comodat? (vezi toată discuția)
Procura automobil Srb Srb Daca o persoana a cumparat masina pe numele tatalui, este nevoie de procura sau imputernicire ca aceasta persoana sa foloseasca masina pe teriotoriul Romaniei, ... (vezi toată discuția)