avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am achiziționat o mașină second hand, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am achiziționat o mașină second hand, înmatriculată in România, ...

Am achiziționat o mașină second hand, înmatriculată in România, și doresc sa ies din țară (inclusiv din UE) înainte de transcrierea pe numele meu. Ce documente îmi trebuie la punctele vamale pentru a nu avea probleme?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 21:50, 23 Septembrie 2024
Buna ziua

Pentru intrarea/iesirea in/din Romania este nevoie numai de talon si dovada ITP.

Politia de Frontiera nu solicită alte documente suplimentare din care să reiasă raporturile juridice dintre conducătorul autovehiculului și proprietarul mijlocului de transport (procură, contract de închiriere, contract de vânzare-cumpărare, contract de comodat, împuternicire etc.). [ link extern ]

Prin urmare, in UE nu veti avea probleme. Singura grija este sa va asigurati ca RCA-ul si ITP-ul sunt valabile. Fostul proprietar poate solicita reziliera politiei si va puteti trezi cu surprize.

Insa la iesirea din UE e alta discutie si trebuie sa verificati conditiile tarii respective. Pt Turcia de exemplu, daca masina nu este pe numele dvs aveti nevoie de procura din partea proprietarului de pe talon, tradusă in limba turca de către un traducător autorizat, autentificată la notar şi apostilată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot iesi din tara cu masina fara contract de comodat sau procura? CFlorin1 CFlorin1 Buna ziua. As dori sa plec la Roma saptamana aceasta. Masina nu este a mea, ci a unui prieten, pot iesi din tara fara procura sau contract de comodat? (vezi toată discuția)
Procura folosire auto alex29bv alex29bv Buna ziua. As dori si eu o lamurire in legatura cu foliserea unui autovehicul in spatiu UE. Masina este inmatriculata pe numele tatalui meu si as dori sa ... (vezi toată discuția)
Ce documente sunt necesare pentru scoaterea autovehiculului din tara? CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, am un opel astra, autovehicul pe care il folosesc eu. Masina este inmatriculata pe bunica mea, RCA-ul fiind ~1/4 mai mic decat daca ar fi ... (vezi toată discuția)