avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate

Buna seara,
De ceva timp,ma framanta o situatie,legata de proprietatea comuna a locuintei,in care traiesc.
Asadar,stau,in aceeasi curte cu inca patru familii.Cladirea are beci si pod comun,pentru toate familiile,care locuiesc la aceasta adresa.
Pentru a putea folosi aceste spatii comune,s-a impartit,de comun acord,prin separare,cu gard,atat beciul , cat si podul.
Deci eu,cand am cumparat,anul trecut,apartamentul,am cumparat si partea ce-mi revenea de la be , dar si partea din pod .
Partea mea din pod se afla chiar deasupra locuintei mele ( de la parter) si a locuintei vecinului meu , de la etajul I.Acest vecin,de la etajul I, are si el partea sa ,in pod,alaturi de mine.Suntem despartiti tot prin gard.
Am muncit mult ,pana am scos tot molozul si resturile gunoiere din pod , pentru a-l putea folosi.(Cred ca nimeni , din vechii proprietari , nu mai facusera curat acolo.)
Acum , cand totul este frumos , la mine , in pod,proprietarul de deasupra zice ca vrea sa-si mansardeze,chiar in locul podului meu,ca doar -mi-a amintit dansul- PODUL ESTE BUN COMUN!
Oare,cum ma pot apara impotriva acestui abuz? N-as vrea sa ma cert cu dansul , dar nici corect nu mi se pare sa-mi ia partea mea de pod,doar ca este deasupra sa ! Exista vrea cale legala,sa ma apar si sa-mi pot pastra bunul pentru care am muncit atat?
Multe multumiri !!
Cu tot respectul , Vlad

Cel mai recent răspuns: Vlad2013 , utilizator 08:39, 14 Iulie 2015
Daca este bun comun trebuie acordul tuturor pentru mansardare.

Incercati sa mergeti cu actele la avocat pentru a va edifica pe situatia de fapt intrucat pe situatia de drept este cum va spun dar trebuie verificat.
Puteti discuta cu avocatul si multe alte lucruri care sa va ajute pe viitor dar sa nu incercati sa purtati o discutie de 4-5 minute ca nu va fi suficient..
Eu doream sa va intreb daca un coproprietar poate lua,in mod abuziv,partea celuilalt,odata ce s-a facut departajarea,de comun acord,a spatiului din podul vilei.
Astept raspuns concret !
Multe multumiri !!
Cu tot respectul !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pod bloc ContSters225393 ContSters225393 Auna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)
Mansardare, lucrari constructii- acordul vecinilor? Laura2012 Laura2012 Buna ziua Am luat recent un apartament, care are deasupra un pod. Podul a fost cumparat de o persoana care vrea sa faca modificari de structura (inclusiv ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate Vlad2013 Vlad2013 Este normal ca un coproprietar sa intre abuziv in spatiul celuilalt coproprietar , daca s-a facut imparteala(cu multi ani ,in urma), de comun acord, a ... (vezi toată discuția)