avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Abuz al unei instante?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Abuz al unei instante?

Sunt administratorul unei societati de arhivare si ma confrunt cu urmatoarea problema :
Am fost actionat in judecata de un numar de 4 persoane carora le-am eliberat adeverinte pentru perioadele lucrate la o societate desfiintata a carei arhiva se afla in depozitele noastre.
Motivul pentru care am fost chemat in judecata este faptul ca reclamantii considera ca adeverintele eliberate nu sunt corect intocmite si solicita daune in instanta.
Petentii sunt nemultumiti de faptul ca in anumite perioade , adeverintele de venituri brute realizate ( caci despre astfel de adeverinte e vorba ) nu contin toate elementele desfasurate ale modului de calcul a salariului .
In intampinarea pe care am facut-o am adus la cunostinta instantei faptul ca nu suntem raspunzatori despre modul de intocmire a statului de salarii de catre unitatea desfiintata , societatea noastra nefacand altceva decat sa redea in adeverintele eliberate toate datele cuprinse in statele de plata , fara a le interpreta asa cum prevede legislatia in domeniul arhivistic.
in sustinerea cauzei noastre am depus pentru fiecare reclamant un numar de doua copii pentru statele de plata fiecare an cercetat pentru a demonstra corectitudinea adeverintelor eliberate.
Pentru urmatorul termen instanta a solicitat copii de pe toate statele de plata ce au stat la baza eliberarii adeverintelor ceea ce inseamna un numar de cca 700 de file .Pentru realizarea acestei actiuni trebuie sa scoatem din depozitul de arhiva un numar impresionant de dosare , de format atipic ( nici A4 nici A3 ) si sa efectuam cheltuieli pe care nu putem sa le solicitam in instanta ca si cheltuieli de judecata.
Este vorba de utilizarea a 3 persoane angajate care aproape o luna vor lucra pentru indeplinirea solicitarii absurde a instantei.Costurile cu salarizarea a 3 persoane nu e tocmai mica.
Suntem pusi in situatia de a efectua niste cheltuieli nerecuperabile in conditiile in care personalul nostru are foarte mult de munca avand in vedere ca lunar primim un numar de 450 de solicitari din partea persoanelor fizice si institutii ale statului care trebuie solutionate.
Ce am de facut in acest caz?Solicitarea instantei mi se pare abuziva in conditiile in care am pus la dipozitie o serie de documente , prin sondaj , pentru a putea fi solutionat dosarul.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 19:33, 15 Iulie 2015
In cazul in care li se respinge cererea ,orice cheltuiala pe care ati efectuat-o cu procesul si o dovediti cu documente justificative pot fi solicitate in instanta ( cheltuieli de transport, cheltuieli cu copierea documentelor, onorariul avocatului, expertiza).
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2015
stelu2015, utilizator
Aveti obligatia sa va conformati celor dispuse de instanta,in cazul in care reclamantul va pierde procesul puteti solicta toate cheltuielile efectuate cu acest proces,conform art.452-453 Noul Cod Proc.Civ

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor: modul si termenele de eliberare a adeverintelor de catre detinatorii de arhive uberum uberum Stimati domni , Sunt administrator la SC UBERUM SRL si citind cateva din raspunsurile dumneavoastra ( vezi cazul din 17 iunie cu anonissimona ) observ ca ... (vezi toată discuția)
Adeverinta grupa ii de munca Anomissimona Anomissimona Buna ziua, Un prieten de familie, a lucrat intre 1975 - 2007 la o intreprindere care s-a desfiintat. Toate datele fabricii au fost preluate de o arhiva (un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa imi spuneti de unde pot obtine adeverinta ... Geo Andi Geo Andi Buna ziua. Va rog sa imi spuneti de unde pot obtine adeverinta de munca in cazul in care societatea respectiva a fost desfiintata.(Fabrica 23 August ... (vezi toată discuția)