avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezolutiune contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezolutiune contract

Intr un contract in care eu am calitatea de creditor,debitorul nu si a achitat in totalitate obligatiile care ii reveneau , pana la data care a fost stipulata in contract.Eu am inceput executarea printr un executor,dar acum am vazut pe portal just , ca, debitorul a cerut rezolutiunea contractului.
Ce efecte produce acest lucru?Inca nu am primit nimic de la judecatorie.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters363356 , utilizator 17:09, 14 Iulie 2015
rezolutiunea este o sanctiune ce care intervine in caz de neexecutarea culpabila a contractului

probabil invoca culpa dvs in executarea contractului cu restabilirea situatiei anterioare..poate si daune interese
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2015
ContSters363356, utilizator
Aveti idee c am ce ar putea invoca?Este vorba de un contract de cesiune creanta.Eu am fost actionar la o societate,i am cesionat actiunile pe care le am avut si datoria pe care am avut o eu in societate.Pretul actiunilor l a achitat precum si o parte din cesiunea de creanta.
Exista recunoasterea datoriei de catre el.Nu a mai platit diferenta pana l a termenul stipulat in contract si eu am inceput executarea. A avut termen 1 an sa plateasca.
MULTUMESC
invocati exceptia de neexecutare a contractului in aparare pe rezolutiune

Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cadru vanzare-cumparare aartist aartist In contract este inserata clauza : "Oricare parte poate solicita rezilierea contractului cu un preaviz de 15 zile". Pot rezilia unilateral oricand acest ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu michi michi imi poate da cineva o clasificare a pactelor comisorii I< II >II>IV cu explicatii la fiecare?

Mii de multumiri (vezi toată discuția)
Avansul in contractul de vanzare cumparare Novac Razvan Novac Razvan in cazul in care cumparatorul achita avansul pentru achizitionare unui imobil si nu achita restul de plata la termenul stabilit....ce se intampla cu avansul? ... (vezi toată discuția)