avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum scriu o intampinare?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum scriu o intampinare?

Am nevoie de indrumarea dvs. deoarece nu inteleg demersul unui dosar in care este citata soacra mea momentan plecata din tara.
In data de 18 februarie 2015 am primit o Comunicare Adresa si am mers sa achit suma datorata de soacra mea si cheltuielile de judecata. Am fost la proces si am depus domanei presedinte chitantele precum ca am achitat debitul datorat.
La data de 05 Mai 2015 am primit Comunicare Hotarare Civila( cu drept de apel) in care specifica ca am depus aceste chitante conform cu originalul. Instant Hotareste respingerea cererii de chemare in judecata a soacrei mele formulata de Reclamant.

Acum am primit iar o comunicare adresa, emisa la 9 iulie, in care specifica ca soacra mea sa depuna o intampinare cu datele personale si probele aferente.
Nu inteleg de ce trebuie sa mai depun chitantele
in care se specifica clar ca datoria si cheltuielile de judecata au fost achitate.
S-a declarat cale de atac impotriva sentintei primite specificand ca instant de fond a admis in mod gresit exceptia prescriptiei dreptului material la data de 5 Mai si solicita admiterea apelului si schimbarea in tot a sentintei in sensul respingerii exceptiei prescriptiei dreptului material la actiune si admitera cererii de chemare in judecata... obligarea la plata cheltuilelilor de judecata( chitanta achitata si inmanata personal doamnei presedinte la proces).

Va rog sa ma lamuriti in ceea ce am de facut.
Trebuie sa depun s-au nu o intampinare?
Cum formulez intampinarea avand in vedere ca soacra mea nu locuieste in tara si nici nu stiu ce adresa are.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:32, 14 Iulie 2015
Trebuie sa depuneti intampinare in termen de 25 zile de la primirea comunicarii.
Am inteles... ce scriu in intampinare, daca nu o depun ce se intampla? Se mai iau in considerare chitaantele depuse in data de 5 Mai?
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2015
t0much, utilizator
Art.208(2) NCPC"Nedepunerea intampinarii in termenul prevazut de lege atrage decaderea paratului din dreptul de a mai propune probe si de a invoca execeptii ,in afara celor de de ordine publica,daca legea nu dispune altfel."Trebuie ca, in intampinare sa faceti referire la chitantele respective si,sa le depuneti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovezile si argumentele scrise se pot depune doar inainte de judecata ? tyty2010 tyty2010 Deoarece nu stiu cum functioneaza sistemul judiciar, as vrea sa stiu daca dovezile pe care le aduc in calitate de parat si argumentele in scris le pot inmana ... (vezi toată discuția)
Comunicare din cauza datoriilor la asociatie robert paul robert paul Buna ziua. Am primit o scrisoare de la asociatie ca in termen de 25 de zile-sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de invoca ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda cnadnr camelia76 camelia76 Problema Juridica: buna ziua !!! in 14 05 2015 am vandut un autotursm pe care l-am radiat din fisele fiscale am primit un pvc de la cnadnr in care se specifica ... (vezi toată discuția)