Buna ziua!
Senzatia ca sintagma “sa-ti demonstrezi nevinovatia” a devenit o stare de fapt in tarisoara noastra, iar drepturile fundamentale, doar vorbe-n vant, va solicit ajutorul in rezolvarea urmatoarei spete:
In data de 22.01.2014, un aget al Politiei Municipale mi-a aplicat o amenda contraventionala la L61/91, in valoare de 500 lei.
Fiind nevinovat, am formulat catre Judecatoria competenta o plangere contranetionala, prin care solicitam ANULAREA procesului-verbal intocmit.
Prin sentinta pronuntata in data de 09.09.2014, plangerea contraventionala mi-a fost respinsa.
Bineinteles, am atacat prin APEL respectiva sentinta. In urma acestui demers, prin Decizia civila din data de 06.02.2015, Tribunalul MI-A ADMIS PLANGEREA, SCHIMBAND IN TOT SENTINTA ATACATA. Teoretic, ar trebui sa fiu multumit pentru ca mi s-a facut dreptatre, nu? Din pacate, nu-i asa!
Intre timp,
-prin TITLUL EXECUTORIU emis de Primarie in data de 13.06.2014, mi se solicita achitarea sumei de 500lei reprezentand AMENDA CONTRAVENTIONALA,
-iar prin adresa din data de 19.01.205 mi s-a infiintat POPRIRE pe drepturile banesti pentru stingerea creantei.
Asta, desi inca din luna februarie a aceluiasi an, atat procesul-verbal de contraventie, cat si hotararea primei instante erau ANULATE, iar IPJ nu a mai atacat in vreun fel decizia Tribunalului!
Pentru lamurirea situatiei, printr-o petitie, m-am adresat Primariei Municipale.
Prin raspunsul primit in data de 11.03.2015, am fost instiintat ca procedura poprii a fost SUSPENDATA pana la solutionarea procesului(sic!), precum si ca trebuie sa trimit o copie a(citez) “SENTINTEI definitive si IREVOCABILE.
In schimb, DECIZIA pe care am primit-o este doar…DEFINITIVA!
Din cate stiu, in lumina noilor prevederi legale(art.8 din L72/2012), sintagma “irevocabila” a cam disparut in materie civila.
In aceste conditii, va rog sa ma “luminati” raspunzandu-mi la urmatoarele intrebari:
1. Aceasta noua reglementare este aplicabila si in cazul meu?
2. Daca raspunsul pentru pct.1 este negative, cum(Doamne, iarta-ma!) o fac IREVOCABILA?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns:
spown1972 , utilizator
16:20, 14 Iulie 2015