avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Adeverinta de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Adeverinta de nastere

vriau sai fac mamei mele permis de songgiorno si trebue sa apostelez certificatul de nastere al meu, unde pot ca sal apostilez si sal traduc#-o an italiana, fara sa plec la moldova?#-o
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:31, 14 Iulie 2015
Certificatul de nastere trebuie sa fie de tip nou international. Apostila o solicitati de la prefectura locului de domiciliu. Costul este 25 lei. De tradus in italiana e de preferat sa-l traduceti si sa-l legalizati in Italia, dar daca doriti neaparat in Romania orice notar are traducatori cu care lucreaza de aceea fie va adresati unei firme de traducere, fie direct notarului.
ludmilarebi a scris:

unde pot ca sal apostilez si sal traduc#-o an italiana, fara sa plec la moldova?#-o

Azi avem parte de utilizatori care scriu cu picatura :D N-o fi moldoveanca de peste Prut? O fi avand si cetatenie romana? Viata mea...
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2015
Ares-3, moderator
:slap:Dupa prenume...se poate spune ca e de peste Prut, acuma, na daca e si romanca e clar ca trebuie sa aiba certif.romanesc. Daca insa e de peste Prut atunci...sa solicite apostila de la ambasada Moldovei din Italia, dar dureaza, asa ca mai bine s-ar duce pana acasa...adica peste Prut, ori poate sa trimita certif.de nastere sa-i aplice apostila, mama sau tata, fratii ca la noi merge, ori sa imputerniceasca pe cineva. Daca i s-a cerut apostila inseamna ca statul italian nu are tratat cu Rep. Moldova. Noi avem tratate, de aceea actele eliberate de aut. din Rep.Moldova nu se apostileaza pentru Romania.
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2015
Justitiarul711, utilizator
Noi intrebam, noi raspundem :D Sa vina cu detalii ca asa ne pierdem timpul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E valabila procura italiana fara apostila? motoc18 motoc18 prietenul meu este plecat in italia si ma lasat sa_i vand masina (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean italian dana-mihaela dana-mihaela Ce acte imi sunt necesare pentru casatoria cu un cetatean italian. Casatoria va avea loc in Italia. Mentionez ca atat eu cat si viitorul meu sot suntem ... (vezi toată discuția)
Casatorie: roman & moldoveanca in italia silvia5 silvia5 Sunt moldoveanca cu actele in regula in Italia (permis de soggiorno), viitorul meu sot e roman. De care acte avem nevoie pentru a ne casatori, fara a merge in ... (vezi toată discuția)