avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastrul vecinului intocmit gresit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastrul vecinului intocmit gresit

Va rog sa ma ajutati in legatura cu urmatoarea situatie:
Vecinul meu si-a intocmit cadastrul in anul 2007 si a fost intocmit gresit deoarece punctele cadastrului nu cade pe gardul ce imprejmuieste terenul ce il detine, ci pe trei sferturi din proprietare cade pe gard iar sfertul din spatele terenului nu este acoperit de cadastru. Pentru suprafata ce nu este acoperita de cadastru in spatele gradinii se suprapune pe terenul meu cu 1.50 m pe langa gard. Conform contractului de vanzare cumparare, vecinul a cumparat 1626 mp iar cadastrul este facut incat sa fie inregistrat cu aceeasi suprafata. Mentionez ca vecinul meu avea la cunostinta faptul ca lucrarea de cadastru este gresita si banuiesc ca intentionat a facut acest lucru in incercarea de a mai obtine acel 1.50 m pe langa gardul comun.
Noi incercam acum sa facem cadastrul dar nu se poate din cauza cadastrului vecinului nostru.
Din studierea legii cadastrului am inteles ca este vorba de o suprapunere virtuala si trebuie facuta o contestatie la Oficiul de cadastru sa se rectifice lucrarea vecinului de cadastru; si ca se poate rectifica automat fara acordul proprietarului daca rectificarea nu depaseste 2% din suprafata detinuta in acte. Practic trebuie doar sa aseze cadastrul pe gardurile existente.

Va rog sa imi spuneti daca este corect ceea ce vrem sa facem in legatura cu contestatia la Oficiul de Cadastru si daca este eficient.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:22, 15 Iulie 2015
Conform disp L nr 7/1996 radierea notarilor din cartea funciara se piate realiza fie prin document autentificat ,fie prin hotarare judecatoreasca definitiva
In cazul dvs,in raport de dezinteresul vecinului,sau mai bine spus de interesul pentru preluarea diferentei de suprafata,probabil ca se va putea solutiona in instanta
Multumesc pentru raspunsul dvs.
Dar totusi, partea din spate a terenului vecinului nu este acoperita de cadastru si chiar are anexe provizorii asezate pe aceasta portiune. Aveti idee, in afara de chemarea in instanta, cum am putea rezolva aceasta problema? Vecinul spune ca daca trebuie sa-si actualizeze lucrarea de cadastru o va face incluzand cei 1.50m pe langa gardul comun caci isi poate gasi la masuratori pana la 10% din suprafata notat in V-C. Si consider ca o data masurat cadastrul, chiar prin metoda coordoantelor locale, cadastrul vecinului a fost intocmit sa aiba fix suprafata din acte, doar ca a fost pozitionat gresit in plan si nu cade pe gardurile existente.
Este hazardat a ne pronunta in lipsa informatiilor concrete din dosarul de la dosarul de la ocpi
In instanta ,va dispusa expertiza cadastrala,la care urmeaza sa participati,ocazie cu care se impune sa precizati concret vecinatatile si limitele proprietatilor
Poate ca in baza masuratorii actuale prin satelit ,mai eficienta ca si corectitudine de amplasament si distante,se va ajunge la solutie reciproc avantajoasa
Deoarece fiecare aveți făcut cadastrul, de bună voie luați-vă de mână, cu o ruletă în cealaltă și măsurați latutrile care sunt indicate ca lungime pe planurile cadastrale pe care le aveți. Sau puteți face această operațiune doar d-voastră.Probabil că aveți gard, și măsurați din fiecare pct. fix(colțurile) pe care îl aveți.
Mai puteți chema un expert topo, care prin pctele de ridicare indicate pe planurile cadastrale să vă măsoare din nou, în raport de GPS , ȘI STEREO 70, ca să știți exact cum stați.
După aceea , se poate solicita o rectificare de carte funciară în instanță, sau dacă și vecinul este de acord, cu o cerere la OCPI, Se va face o constatare de către un inspector, un raport și terminați treaba.
Întotdeauna, în mod logic, măsurătorile cadastrale pornesc de la pctele comune existente pe plan și se continuă cu stabilirea celorlalte. Cine și-a făcut primul CF? De acolo trebuia măsurat și stabilit reperele , proprietății următoare.
Noi nu putem face cadastrul pentru ca are vecinul nostru lucrarea gresita. Trebuie sa asteptam actualizarea lucrarii dansului. Lucrarea noastra a fost respinsa pentru ca se suprapune virtual cadastrul vecinului peste terenul nostru ce fizic il detinem. Cadastrul vecinului este trecut de gardul comun peste proprietatea mea.
Din pacate nu pot sau nu stiu cum sa atasez schita terenurilor noastre si cum a iesit cadastrul dansului.

Alte discuții în legătură

Rectificare act de mostenitor gabitza1007 gabitza1007 buna ziua. am si eu o mare problema. in anul 1972 bunicul meu impreuna cu bunica au cumparat un teren in suprafata totala de 299 mp. in anul 1987 bunica ... (vezi toată discuția)
Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)
Probleme la intabulare pentru casa construita noua berbondac berbondac Buna ziua, Am achizitionat un teren care in urma cu multi ani a fost rupt dintr-un teren mai mare. Ruperea a fost facuta cu mult inainte sa il achizitionez ... (vezi toată discuția)