Buna ziua,
Ca urmare a deranjului provocat de diverse grupuri care stau in fata, cat si interiorul blocului, am propus montarea unei camere de filmat in scara blocului.
De la asociatia de proprietari mi s-a spus ca trebuie sa strand semnaturi de la toti vecinii. Am facut un tabel cu 2 coloane, una ca sunt de acord cu montarea, si una ca sunt de acord sa plateasca pentru camera. Am semnat acel tabel, toti vecinii fiind incantati de idee, pentru ca nu mai suporta mizeria, galagia si pagubele produse de acele grupuri. Doar ca asociatia nu doreste sa se implice nici dupa ce am strans toate semanturile. M-am oferit sa cumpar eu camera, sa o montez si sa aduc factura camerei, singurul lucru pe care ar fi trebuit sa il faca asociatia ar fi fost sa stranga banii. Nu vor sa faca nici asta. Imi propun mie sa ma duc din usa in usa, cu cerutul de bani. Sincer avand asociatie mi s-ar fi parut normal ca ei sa se ocupe de tot, mai ales ca toti locatarii sunt de acord. Cum pot obtine colaborarea asociatiei de proprietari macar in colectarea sumei necesare?
Asociatia ne-a spus ca nu se poate. Ca trebuie sa asteptam pana cand strang ei banii(poate o jumatate de an) si apoi putem cumpara camera.
E legal sa cumpar camera cu factura acum, si sa stranga ei banii, si sa mi-i dea cand i-au strans pe toti?
Montarea camerelor video se face prin asociatia de proprietari care trebuie sa ia legatura cu o firma de specialitate acreditata in domeniu.
Cheltuiala poate fi facuta din fondul din reparatii sau, daca nu sunt bani suficienti, pe lista de intretinere. Se face contract de montare, garantie si, eventual, service sau / si operare monitorizare.