avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit declarat exigibil anticipat- cum sa procedez?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit declarat exigibil anticipat- cum sa procedez?

In anul 2013 am luat un imprumut in roni de la Millenium bank (atunci eram salariat). Dupa ce am iesit la pensie nu am reusit sa mai depun in totalitate ratele lunare si in aceste conditii am inregistrat restante si penalitati.In acest an am primit de la Millenium bank o instiintare conform careia datorita restantelor inregistrate, intregul credit a fost declarat exigibil anticipat, iar in luna iunie 2015, intre banca MILLENIUM SA in calitate de cedent si OTP FAKTORING ZRT, in calitate de CESIONAR a fost incheiat un contract de cesiune creanta, prin care creantele certe, lichide si exigibile, au fost cesionate , astfel ca OTP FAKTORING ZRT, in calitate de CESIONAR al tuturor creantelor, se subroga de drept in calitatea de creditor al bancii MILLENIUM SA.......Luna aceasta am fost contactat telefonic de agentul cesionarului si mi-a spus ca vor initia executare silita; i-am spus acestuia ca nu sunt rau platnic, ci ca nu am posibilitatea financiara sa achit lunar, in intregime, rata respectiva. Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez, acesti ,,recuperatori,, ma ameninta cu executarea silita. Va multumesc anticipat!
aurel2015 a scris:

i-am spus acestuia ca nu sunt rau platnic, ci ca nu am posibilitatea financiara sa achit lunar, in intregime, rata respectiva.

Din pacate pentru dvs. creanta trebuie platita ! Nu aveti cum sa procedati sa nu o platiti !
Ar fi o posibilitate, sa contestati executarea si sa induplecati instanta sa va acorde un moratoriu legal, pentru o perioada, insa in final va trebui sa platiti.
depuneti la registratura dansilor o cerere in dublu exemplar pe care sa va puna nr de inregistrare (ca sa aveti si dvs dovada demersurilor facute in sensul ca nu suntei rau platnic) prin care sa le solicitati sa fie de acord cu o rata lunara mai mica - atat cat puteti achita dvs lunar si cu regularitate, dvs luandu-va in acest sens un angajament de plata. Totodata solicitati-le sa va raspunda in scris, nu telefonic prin nu stiu ce angajat al dansilor.
In caz ca nu vor sa primeasca la registratura o asemenea cerere o trimiteti prin posta romana cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire si continut declarat.
Aceasta scrisoare se depune la serviciul de coletarie unde dvs mergeti cu cererea in dublu exemplar, si cu plicul deschis deoarece doamna de la ghiseu va va da sa completatii un borderou in care scrieti ce puneti in plic ( scrieti asa: "cerere 2 exemplare pt reducerea ratelor aferente contractului nr..") si dupa ce dansa verifica efectiv ca ati pus in plic ce ati scris pe borderouul completat in 2 exemplare, le va stampila pe ambele, pe unul il va baga dansa in plic si va sigila plicul si al doilea bordeou tot stampilat vi-l va da dvs, atentie sa nu il pierdeti
Completati apoi si confirmarea de primire, d-na va lua actele si va va incasa suma cuvenita expedierii si va va mai da si o factura ca ati achitat expedierea. Atentie si la aceasta factura sa nu o pierdeti.
Tot acest efort va va ajuta intr-o cerere de executare silita cu care sunteti amenintat saptamanal, in sensul ca sunteti de buna credinta si ca doriti sa achitati toata datoria.
cu stima, cassy
Multumesc pentru ajutor, cassy.
Va multumesc pentru sfat.
Cu respect, aurel2015 !
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2015
gi-jane2, moderator
În fapt, aceste adresae nu vă vor ajuta cu absolut nimic. Dacă a fost cesionată creanța, Înseamnă că s-a accelerat scadența întregii obligații din credit.

Cum nu sunteți rău platnic? Când ați luat creditul, nu știați că ieșiți la pensie? V-a luat vârsta prin surprindere?

Dacă nu gândiți la vreme, adicătelea când v-ați împrumutat, degeaba plângeți la urmă. Chiar degeaba.

Dacă nu vă angajați să plătiți o sumă considerată acceptabilă de către titularul creanței, vă vor pune poprire și vă vor executa și celelalte bunuri din patrimoniu, eventual chiar și imobilul, dacă debitul pe care îl aveți este peste 10.000 lei.
Pe ce perioada ati luat creditul? Exista si posibilitatea ca acesta sa aiba un contract cu clauze abuzive, care v-au majorat rata. Ar fi util sa solicitati sfatul unui specialist in legatura cu contractul dvs. In cazul in care ii actionati in judecata pe taramul clauzelor abuzive executarea silita poate fi suspendata pana se clarifica situatia creantei dvs.

Alte discuții în legătură

Contract cesiune creante/datorii ContSters109653 ContSters109653 Societatea A are in derulare un contract cu CEC - Cec-ul a finantat cumpararea unui apartament si societatea achita rate la CEC. Societatea (administratorul) ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditele cesionate de banci? cordis claudia cordis claudia acum dupa noile reglementari bancare,ce se intampla cu creditele cesionate de banci catre firmele de recuperare?pentru aceste firme nu s-au stabilit niste ... (vezi toată discuția)
Am dreptul de a solicita un exemplar dintr-un contract de vanzare creante? melkoci melkoci La data de 2009.06.03.am contractat un credit la de un IFN.pe un termen de 1 an.(52 saptamani).Ultima plata efectuata de catre mine a fost in luna februarie ... (vezi toată discuția)