avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit declarat exigibil anticipat- cum sa procedez?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit declarat exigibil anticipat- cum sa procedez?

In anul 2013 am luat un imprumut in roni de la Millenium bank (atunci eram salariat). Dupa ce am iesit la pensie nu am reusit sa mai depun in totalitate ratele lunare si in aceste conditii am inregistrat restante si penalitati.In acest an am primit de la Millenium bank o instiintare conform careia datorita restantelor inregistrate, intregul credit a fost declarat exigibil anticipat, iar in luna iunie 2015, intre banca MILLENIUM SA in calitate de cedent si OTP FAKTORING ZRT, in calitate de CESIONAR a fost incheiat un contract de cesiune creanta, prin care creantele certe, lichide si exigibile, au fost cesionate , astfel ca OTP FAKTORING ZRT, in calitate de CESIONAR al tuturor creantelor, se subroga de drept in calitatea de creditor al bancii MILLENIUM SA.......Luna aceasta am fost contactat telefonic de agentul cesionarului si mi-a spus ca vor initia executare silita; i-am spus acestuia ca nu sunt rau platnic, ci ca nu am posibilitatea financiara sa achit lunar, in intregime, rata respectiva. Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez, acesti ,,recuperatori,, ma ameninta cu executarea silita. Va multumesc anticipat!
~ Conținut șters la cerere ~
Stimate domn, finalitatea mesajelor mele este de a vă pregăti pentru un eventual proces.Avocatul dvs va fi numai lapte și miere până când se va pronunța Instanța și apoi va da din umeri și va spune ca Instanța a greșit, că va face apel, musai pe banii dvs.

În afară de spețe în care creditorii sau executorii greșesc, sau de clauzele abuzive, avocații nu prea au ce face într-o contestație. Șansele sunt spre zero, cu toate astea ei vă spun că aveți șanse, ca să mulgă și ei ceva bani de la dvs.

De aceea vă spun, negocierea cu creditorul este cea mai bună cale.

Ca să aveți un as în mânecă, vă spun că ei cumpără creanțele cu un preț sub 15 % din valoarea creanței respective. Porniți încrezător negocierea de la acest punct.

Succes!
Este vorba de 37.586 lei, aici sunt incluse intarzierile si penalitatile.
Va multumesc!
Le-am propus ieri, 500 lei lunar, printr-o scrisoare recomandata cu confirmare de primire si continut declarat, la o datorie pe care o am de 37.586 lei, incuzand intarzierile si penalitatile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cesiune creante/datorii ContSters109653 ContSters109653 Societatea A are in derulare un contract cu CEC - Cec-ul a finantat cumpararea unui apartament si societatea achita rate la CEC. Societatea (administratorul) ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditele cesionate de banci? cordis claudia cordis claudia acum dupa noile reglementari bancare,ce se intampla cu creditele cesionate de banci catre firmele de recuperare?pentru aceste firme nu s-au stabilit niste ... (vezi toată discuția)
Am dreptul de a solicita un exemplar dintr-un contract de vanzare creante? melkoci melkoci La data de 2009.06.03.am contractat un credit la de un IFN.pe un termen de 1 an.(52 saptamani).Ultima plata efectuata de catre mine a fost in luna februarie ... (vezi toată discuția)