buna ziua,ma numesc Valentina stau de aproape 3 ani intr un apartament ,fara contract de inchiriere...proprietarul aproape ca m a obligat sa pastreze un rand de chei zicand ca vrea sa controleze starea ap...ulterior a devenit agasant,venea des isi aducea si familia,cateva zile,odata l am gasit in casa cu o femeie...de la o vreme am refuzat sa l mai primesc lucru care l a infuriat si mi a spus ca imi mareste chiria de la 800 lei la 1200 lei si daca nu sa plec in 3 saptamani,ce drepturi am eu si ce pot face ,nu vreau sa plec oricum,voi refuza...ce sa fac?
Daca nu exista contract de inchiriere, trebuie sa va dea in judecata pentru a va evacua. Acum depinde de dvs. daca vreti sa suportati sicanele si procesul.
Va confruntati cu situatie delicata atat datorita inexistentei cntractului de locatiune cat mai ales datorita atitudinii proprietarului
Analizati oportunitatea renuntarii la acualul proprietar si spatiu,la gasirea unui alt spatiu cu proprietar responsabil cu care sa incheiati contract de locatiune,care sa contina clauze asiguratorii
Mediere sau notificare intai. Trebuie sa inteleaga ca trebuie respectat contractul, insa asta depinde de ce dovezi aveti.
Ynocenta, exista contract, doar ca nu e atestat printr-un inscris, existand dificultati in probarea lui. Depinde daca exista inceputuri de dovezi scrise pentru dovedirea contractului, daca ar sta asa lucrurile, atunci avantajul e al chiriasului. Altfel, dificil.
Pe de alta parte, o evacuare ar dura 1-2 luni, timp in care se poate negocia. Inca odata, depinde de dovezi.
O intrebare: cum ii platiti chiria? prin banca? chitante de mana? Ca daca aveti vreo dovada de acest gen, merita sa il si presati putin ca sa va oferiti timp sa va gasiti ceva.Ma refer la faptul ca va puteti duce sa il reclamati la Administratia financiara, pentru neinregistrarea unui contract.Si apoi, e vara, e momentul cel mai propice sa va cautati altceva.Si la 8-900 ron gasiti apt. mobilate fain.Abia s-au terminat examenele, si pana vin studentii va gasiti rapid si ieftin nu ca in septembrie.Nu va mai pierdeti vremea si gasiti ceva decent.acum stiti ce conditii puteti pune.Spor!