avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Ce salariu brut trebuie sa am ca sa pot beneficia de cei 1200 lei,timp de 2 ani, pt concediu crestere si ingrijire copil? momentan am un salariu brut de 1050 lei si as vrea sa imi mai fac un contract de munca pe alta firma pt completarea veniturilor.Ce salariu brut trebuie sa am la aceasta firma?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:52, 15 Iulie 2015
Facand un calcul matematic , va trebuie per total un salariu brut de 1983 lei pe o perioada de 12 luni anterioare datei nasterii copilului, ceea ce inseamna 1412 lei net.

85 % x 1412 = 1200 lei

Suma de 1984 lei brut poate fi impartita pe ambele contracte(pot avea un contract cu 1050 lei si unul la alta firma cu 934 lei brut)?
Da, suma respectiva poate fi impartita la doua c.i.m.. Insa suma respectiva trebuie s-o aveti in fiecare din cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil tata sony_stef sony_stef Buna ziua. As dori sa adresez si eu cate-va intrebari in legatura cu cresterea copilului de catre tata. Sotia mea este insarcinata in 7 luni si nu a lucrat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil elig elig As vrea sa va intreb cum se va lua in calcul cel de al doilea salariu cu contract de munca pe perioada determinata pentru indemnizatie crestere copil? Am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere copil anamariap28 anamariap28 Buna ziua Va rog respectos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:care va fi valoarea indemnizatiei pt crestere copil la un salariu brut de 1150 lei brut ... (vezi toată discuția)