avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cerere stramutare dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cerere stramutare dosar penal

Buna ziua . Sunt parte vatamata intr-un dosar aflat la parchet acum . S-a inceput urmarirea penala pentru sav. infractiunilor prev de art. 206 si art. 208 alin (2) . Organele de cercetare penala au propus " renuntarea la urmairea penala" intrucat nu exista interes public . M-au amenintat telefonic sa imi retrag plangerea aflata pe rolul Judecatoriei Caracal ca altfel ma omoara , au fost amenintari cu moartea ca sa imi retrag plangerea ...Si am primit apeluri pana tarziu in noapte , peste 50 de apeluri .
Ieri am sunat la parchet si mis-a spus de grefierul sef ca dosarul este solutionat de procurorul de caz .. Dupa s-a corectat si a spus ca este in solutionare ca prim-procurorul nu a semnat . Am depus cerere de stramutare imediat , prin e-mail si atat grefierul sef cat si procurorul de caz refuza sa o inregistreze.

A fost introdusa la timp cererea de stramutare ? Adica dosarul nu e solutionat pana cand prim-procurorul nu va semna . Precizez ca prim-procurorul este in concediu pana pe 20.07.2015 .

Ce pot face ?

Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Andrei-Ionuț COCÎRLĂU , Avocat 23:41, 16 Iulie 2015
Nu orice plangere penala poate fi urmarita penal, ci doar cele care au anumite elemente care pot conduce la identificarea faptasilor. Ma rog, nu e singura conditie pentru asta.

Ideea era ca din moment ce providerul nu mai era obligat sa tina loguri, nu se mai poate demonstra cine a sunat. Sau daca faptasul a cumparat o cartela prepaid si nu si-a declinat identitatea, atunci este foarte greu de aflat cine este. Mijloacele puse la dispozitie pentru depistarea faptasului sunt proportionale cu gravitatea faptei. Ideea e ca fiind amenintat de multa vreme si intre timp nu s-a intamplat nicio agresiune grava este un semn ca nu exista un pericol real.

In general, nu este urmarita penal simpla producere de teama, ci doar amenintarile concrete, care reprezinta un pericol real (si nu doar inchipuit) pentru cel care depune plangerea.
Buna seara . Intrebarea era daca cererea de stramutare a fost depusa la timp ?!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propunere renuntare la urmarirea penala Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna ziua ! Intr-un dosar penal , in care am calitatea de parte vatamata , organele de cercetare penala au trimis ieri la Parchet dosarul , alaturi de ... (vezi toată discuția)
Cum pot stramuta un dosar penal Dan Mihai Dan Mihai Va rog , sa ma indrumati cum pot stramuta un dosar penal , in faza de urmarire penala de la un parchet ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Stramutare justlegal justlegal 1. Pot cere strămutarea unui dosar penal care se afla in curs de cercetare la Parchet? Daca da, unde depun cererea? 2. Pot cere strămutarea printr-o ... (vezi toată discuția)