avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... stramutare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

stramutare

1. Pot cere strămutarea unui dosar penal care se afla in curs de cercetare la Parchet? Daca da, unde depun cererea?

2. Pot cere strămutarea printr-o singura cerere la ICCJ a două dosare în care am făcut plângere împotriva rezoluțiilor ?

3. Cererea de stramutarea a dosarului aflat in curs de cercetare trebuie comunicata Parchetului la care se afla in curs de cercetare?

Mentionez ca in cauza este un singur procuror.

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
justlegal, utilizator
Cel mai recent răspuns: justlegal , utilizator 06:19, 12 August 2011
Stramutarea unei pricini se poate face numai introducand o cerere de stramutare la ICCJ.

Stramutarea se va dispune in urmatoarele situatii:
1. impartialitatea judecatorilr ar putea fi stirbita datorita imprejurarilor cauzei, dusmaniilor locale sau calitatii partilor;

2. exista pericolul de tulburare a ordinii publice;

3. una dintre parti are o ruda sau un afin pana la gradul 4 inclusiv printre judecatorii sau procurorii, asistentii judiciari sau grefierii instantei.
Astfel, trebuie sa faceti dovada ca exista una din cauzele prezentate mai sus.
Multumesc, credeam ca in cazul dosarului de la Parchet e alta procedura.
Totusi, daca e vorba de acelasi procuror pot face o singura cerere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutarea procesului in alta localitate b00nikutzu b00nikutzu Sunt student la Bucuresti si am primit citatie de prezentare la Judecatoria Turda, in calitate de petent. Pot cere stramutarea procesului la Judecatoria ... (vezi toată discuția)
Revizuire si stramutarea cauzei anju anju Daca se urmează procedura de revizuire, după introducerea cererii la Parchetul de pe langa instanta care a trimis in judecată ,cauza poate fi stramutată la ... (vezi toată discuția)
Mutare dosar penal rrrrrr rrrrrr Buna seara! Intrebarea mea ptr. dvs. ar fi: Se poate muta un dosar penal dintr un tribunal in altul? (adica am vrea sa se judece cazul in alt oras de un alt ... (vezi toată discuția)