avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mutarea procesului in alta localitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mutarea procesului in alta localitate

Sunt student la Bucuresti si am primit citatie de prezentare la Judecatoria Turda, in calitate de petent. Pot cere stramutarea procesului la Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti, sau oricare alta din Bucuresti. Se poate face asta? Cum? In ce conditii?

Acesta este dosarul meu -> [ link extern ] *

Astept raspunsurile voastre. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:49, 10 Noiembrie 2008
Nu am putut identifica dosarul....
A se vedea art 37 c.proc.civila;
Pot constitui motive de stramutare a cauzei, urmatoarele imprejurari:
- in cazul in care impartialitatea judecatorilor ar putea fi stirbita din cauza imprejurarilor cauzei, dusmaniilor locale sau calitatii partilor;
- cand exista pericolul de tulburare a ordinii publice;
- cand una dintre parti are o ruda sau afin pana la gradul al patrulea inclusiv printre judecatori sau procurori, asistentii judiciari sau grefierii instantei.
Cererea de stramutare a unei cauze se adresează ICCJ si trebuie motivata.
Ultima modificare: Luni, 10 Noiembrie 2008
trope_doi, utilizator
dosarul nr. 6419/328/2008 , cautat aici -> [ link extern ]
Dupa cum vi s-a spus, prevederile legale sunt stricte in ceea ce priveste stramutarea unui proces, drept pentru care ar trebui sa va angajati un avocat care sa va reprezinte interesele daca dvs nu puteti ajunge la termene.
trope_doi a scris:

Nu am putut identifica dosarul....
A se vedea art 37 c.proc.civila;
Pot constitui motive de stramutare a cauzei, urmatoarele imprejurari:
- in cazul in care impartialitatea judecatorilor ar putea fi stirbita din cauza imprejurarilor cauzei, dusmaniilor locale sau calitatii partilor;
- cand exista pericolul de tulburare a ordinii publice;
- cand una dintre parti are o ruda sau afin pana la gradul al patrulea inclusiv printre judecatori sau procurori, asistentii judiciari sau grefierii instantei.
Cererea de stramutare a unei cauze se adresează ICCJ si trebuie motivata.

Cererea de strămutare pe motive de ordine publică sau de bănuială legitimă se judecă de ÎCCJ (art.39(1) C.pr.civ). Restul cererilor sunt de competenţa instanţei superioare celei care judecă pricina.

Doar instanţa care judecă cererea de strămutare poate stabili instanţa (de acelaşi grad) la care va fi strămutată cauza. Nu se poate cere strămutarea la o anumită instanţă.

Liviu S.Bordaş
Nu veti putea obtine mutarea dosarului la Bucuresti si nici in Giugiu.
Nu aveti niciun motiv pt a formula o cerere de stramutare a pricinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum transfer un dosar penal de la o judecatorie aniela 2 aniela 2 As vrea sa transfer un dosar penal aflat la o judecatorie din judetul salaj la bucuresti cum procedez? motivul legitim e o banuiala de partinire din partea ... (vezi toată discuția)
Mutare dosar la o alta instanta din alt judet manuelaturcu manuelaturcu Buna ziua, Cum pot muta un dosar care se judeca la un Tribunal dintr-un judet la un un alt tribunal din alt judet ? (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa contina dosarul pentru stramutarea cauzei? torrentuM torrentuM Imi puteti raspunde la intrebarile urmatoare: 1.Care este adresa ICCJ? 2. In cat timp primesc raspuns de la ICCJ pentru stramutarea unui proces? Multumesc ... (vezi toată discuția)