avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Mutare dosar la o alta instanta din alt Judet
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Mutare dosar la o alta instanta din alt Judet

Buna ziua,
Cum pot muta un dosar care se judeca la un Tribunal dintr-un judet la un un alt tribunal din alt judet ?
Cel mai recent răspuns: Sapunaru Constantin , Avocat 11:44, 1 Iulie 2018
stramutarea cauzei se poate face doar pentru acele situatii reglementare prin lege...a se vedea Titlul VI. din Codul de proc. civ. ....
care ar fi motivul pentru care doriti sa cereti stramutarea???
Nu ati precizat despre ce cauza este vorba,civila sau penala ?
Pentru a inlatura unele situatii care pun in pericol desfasurarea normala a unui proces de natura penala sau civila se poate face apel la institutia stramutarii. .
Motivele de stramutare:
Cauza civila :
a. Cand una dintre parti are doua rude sau afini pana la gradul al patrulea inclusiv printre magistratii sau asistentii judiciari ai instantei;
b. Pentru banuiala legitima;
( Banuiala se socoteste legitima de cate ori se poate presupune ca nepartinirea judecatorilor ar putea fi stirbita datorita imprejurarilor pricinii, calitatii partilor ori vrajmasiilor locale ).
c. Pentru siguranta publica.
( Constituie motive de siguranta publica acele imprejurari care creeaza presupunerea ca judecata procesului ar putea produce tulburarea ordinii publice ).
Cauza penala:
a. Cand impartialitatea judecatorilor ar putea fi stirbita datorita imprejurarilor cauzei, dusmaniilor locale sau calitatii partilor;
b. Cand exista pericolul de tulburare a ordinii publice;
c. Cand una dintre parti are o ruda sau un afin pana la gradul al patrulea inclusiv printre judecatorii, procurorii, asistentii judiciari sau grefierii instantei.
Dosarul se refera la anularea unui act administrativ.
Nu sunt multumita de hotararea judecatorilor. La alte instante din mai multe judeta hotararea a fost favorabila.
DORESC SA MUT UN DOSAR DE PARTAJ DIN CONSTANTA IN ALT JUDET SUNT TOT AMANAT FARA JUSTIFICARE SI NU AM AVERE AM UN APARAMENT DIN DONATIE DE LA MAMA.CUM PROCEDEA VA RUGAM

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa solicit stramutarea cauzei? vivians vivians daca intr-un proces de divort cu minori sunt reclamant, am avut dosarul suspendat deoarece partile nu s-au prezentat la proces, am solicitat repunerea pe rol ... (vezi toată discuția)
Pot cere stramutarea pricinii daca aparatorul partii este un influent om politic? 7toto 7toto Daca aparatorul unei parti este un influent om politic in bistrita pot cere judecarea procesului civil in alt judet? In ce conditii pot cere acest lucru? (vezi toată discuția)
Stramutare proces geco geco Buna ziua. Se poate cere recursul la o alta Curte de apel dintr-un judet diferit de al Tribunalului in care s-a judecat pe fond?Unde se face o eventuala ... (vezi toată discuția)