avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce trebuie sa contina dosarul pentru stramutarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce trebuie sa contina dosarul pentru stramutarea cauzei?

Imi puteti raspunde la intrebarile urmatoare:
1.Care este adresa ICCJ?
2. In cat timp primesc raspuns de la ICCJ pentru stramutarea unui proces?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Andreea Constantin , Consilier juridic 14:16, 14 Mai 2012
1. Adresa ICCJ este strada Batistei nr.25, sector 2, cod 020934, Bucuresti
2. Pentru stramutarea unui proces se deschide un dosar distinct, care se judeca in sedinta publica. Daca ati trimis cerere de stramutare, urmeaza sa primiti citatie pentru termenul stabilit.
Imi puteti spune ce trebuie sa contina dosarul distinct pentru stramutarea procesului?
Multumesc.
In primul rand cererea de stramutare, care trebuie sa fie bine motivata.
Motivele de stramutare pentru cauze civile, potrivit codului de procedura civila:
a. Cand una dintre parti are doua rude sau afini pana la gradul al patrulea inclusiv printre magistratii sau asistentii judiciari ai instantei;
b. Pentru banuiala legitima;
* Banuiala se socoteste legitima de cate ori se poate presupune ca nepartinirea judecatorilor ar putea fi stirbita datorita imprejurarilor pricinii, calitatii partilor ori vrajmasiilor locale.
c. Pentru siguranta publica.
* Constituie motive de siguranta publica acele imprejurari care creeaza presupunerea ca judecata procesului ar putea produce tulburarea ordinii publice.
Cererea trebuie insotita de actele cu care intelegeti sa va probati cele aratate in motivare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere stramutarea pricinii daca aparatorul partii este un influent om politic? 7toto 7toto Daca aparatorul unei parti este un influent om politic in bistrita pot cere judecarea procesului civil in alt judet? In ce conditii pot cere acest lucru? (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara dorin77 dorin77 Buna ziua , va rog sa imi spuneti cum se poate stramuta un proces de majorare pensie alimentara , fosta mea sotie fiind avocat practicant in baroul in care ... (vezi toată discuția)
Stramutare handsu handsu Care este procedura de inaintare a unei cereri de stramutare . M-ar interesa in m od amanuntit , si timbrarea . (vezi toată discuția)