avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neplata facturilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neplata facturilor

Buna ziua. Am vandut un imobil acum 2 ani. In mod normal noii proprietari ar fi trebuit sa mearga la enel si sa rezilieze contractul pe numele lor. Dar banuiesc ca ei nu au facut acest lucru, deoarece am fost instiintata ca sunt mai multe facturi neplatite pe numele meu, la adresa respectiva. Din moment ce eu am contractul de vanzare cumparare, si nu mai am nici o legatura cu acea locuinta, pot fi obligata sa platesc acele facturi. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elenagabi , utilizator 23:15, 15 Iulie 2015
Normalul duneavoastră nu prea coincide cu normalul meu. În normalul meu, dvs. sunteți singura care trebuie să aibă grijă de contractele dvs.
Așadar, doar dvs. trebuia să mergeți să vă denunțați contractele. Nu e corect termenul rezilia ce presupune o sancțiune.
Dacă nu ați făcut-o, sunteți bună de plată. Va trebui ulterior să îi dați în judecată pe actualii proprietari să vă restituie ce plătiți acum.
enel trimite facturi/instiitari ultimei persoane/adrese ramasa in nomenclatorul lor. clar ca noii proprietari nu au facut demersurile necesare....si dumneavoastra ati ramas in continuare persoana de contact.
trimite-le pe mail sau posta ,o copie a contractului de v-c pe mail , si argumentati faptul ca nu mai aveti tangente cu locatia respectiva , astfel ,veti fi streasa din catastif de la adresa cu pricina .
nu veti fi afectata cu ceva si nu veti fi obligata sa plata vreunei facturi.
din pacate multi procdeaza asa, eu spre exemplu am atasat contractului copii ale ultimilor facturi si am mentionat ca ei au obligatia de a face transferul pe numele lor, pana la urma tot eu am dat ceva telefoane si a mai ramas electrica.
Daca reziliam contractele direct mi sa spus ca se taie alimentarea si nu am dorit sa creez probleme dar noii proprietari mai amana.
succes
Eu am vandut in urma cu doi ani o garsoniera pe care o mostenisem de la tatal meu. Am telefonat la Enel sa intreb daca trebuie sa vin sa fac schimbarea de nume pe contract de la tatal meu la mine inainte de a o vinde. Cei de la Enel mi-au spus că nu este nevoie, ca noii proprietari pot face direct schimbarea de contract (deşi eu am fost proprietar "intermediar" cam jumătate de an). Aşadar, nu exista aceasta obligatie, ci noii proprietari au obligatia de a face demersurile respective si de a achita facturile pe proprietatea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coface si enel, in pragul disperarii.... mariabc mariabc Buna ziua, Am o situatie cu cei de la Coface, respectiv Enel: la un moment dat am locuit cu chirie intr-un complex nou, apartamentul fiind proprietate a ... (vezi toată discuția)
Nedumerita......neputincioasa laura100 laura100 In luna august 2007 am vandut o garsoniera in Orsova,achitand la 0 toate facturile inclusiv cea de la electrica(altfel vanzarea nu ar fi fost posibila).Tot ... (vezi toată discuția)
Contract electrica Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua As dori sa aflu si eu parerea Dvs. in legatura cu urmatorul aspect: SM a incheiat un contract cu electrica in anul 2002. SM a decedat in 2005. ... (vezi toată discuția)