avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA pentru servicii turistice achitate in avans, prin ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA pentru servicii turistice achitate in avans, prin early booking

Buna ziua,

Am facut in luna ianuarie o rezervare la un hotel in Romania, pentru luna August. Fiind vorba de Early booking, am beneficiat de o reducere de 40% din pretul afisat. Am platit rezervarea integral, pentru a putea beneficia de promotie.

De la 1 iunie, TVA-ul pentru alimente (si din ce-mi aduc aminte cred ca era vorba si de ceva serivii in turism) a scazut.

In aceste conditii, avand in vedere ca prestarea serviciilor (inclusiv mesele) se face in luna August, care este cota de TVA care se aplica la pachetul turistic pe care l-am rezervat si platit integral?
Exista vreun temei legal prin care trebuie sa mi se returneze o parte din bani?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Silver78 , utilizator 18:35, 15 Iulie 2015
pai ce sa returneze ? serviciul a fost cumparat cu cota TVA de 24% ,prevazuta in perioada respectiva .

ganditi-va la scara mai mare , ca pe data de 31 mai , au fost emise facturi cu 24% TVA , ar insemna ca cei care le-au platit le termen de 10-20-30 de zile(conform unor clauze din contractele respective) , sa solicite diferenta pana la 9%(vorbesc de alimente) .
este prima data cand aud/citesc asa ceva.
Va explic si de ce am pus problema, si anume din doua motive:
1. niste prieteni de-ai mei, care au platit aceleasi servicii, la acelasi hotel, in aceeasi perioada, dar care au ales sa faca plata in 3 rate fara dobanda, au fost informati de catre hotel ca din ultima rata se va scadea diferenta de TVA
2. Eu am platit in ianuarie servicii care vor fi prestate in August, cu alimente ce vor fi cumparate si preparate in August si banuiesc ca voi primi factura pe acest serviciu in luna August (eu am platit doar rezervarea si nu serviciile)

Si va rog scuzati-mi ignoranta, nu sunt de specialitate si de aceea am ales sa scriu pe acest forum, ca sa mi se explice situatia din punct de vedere fiscal/legal, nu sa fiu luata peste picior ca am scris tampenii.

Va multumesc
explicatia este simpla, sigur a 3-a rata a fost platita dupa data de 1 iunie.
daca ar fi platit-o pe 31 mai , alta ar fi fost povestea.
rezervarea care ati facut-o , face referire la serviciile de care veti benificia in luna august , in care logic , intra alimentele cu care veti fi servit(adica le veti manca) ...ca doar nu a facut stoc de alimente pe dumneavoastra din iaunuarie...
este in regula din punct de vedere legal , atat in cazul dumneavoastra cat si in cazul prietenilor dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am facut o rezervare pe booking pentru un hotel din ... DanaL95 DanaL95 Bună ziua, am facut o rezervare pe booking pentru un hotel din Turcia. Inițial am cautat oferte pentru 2 persoane unde anularea era gratuita pana pe 23 ... (vezi toată discuția)
Overbooking- probleme cu agentia de turism zahra7 zahra7 Buan ziua!Am achizitionat un bilet de odihna orin intermediul unei agentii ,pentru 7 zile ALL inclusive in Bulgaria ,bilet pe care l-am achitat in luna martie ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la booking.com Razwy Razwy Buna ziua, As avea nevoie de sfatul dvs. in legatura cu urmatoarea problema: in luna august am calatorit in Macedonia si am rezervat o cazare pentru 3 nopti ... (vezi toată discuția)