avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastrul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastrul

Daca am pe contractul casei stampila tribunalului si cu inscrisul in registrul de transcriptiuni din 1992 (pe atunci nu se facea schita casei) , mai trebuie sa fac cadastrul apartamentului?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:32, 15 Iulie 2015
Da
Sunt 2 aspecte distincte obligativitatea masuratorilor cadastrale si un document care a fost emis de instanta pe timpul in care nu erau in vigoare dispozitiile privitoare la cadastru
Indiferent de natura terenului sau de felul constructiei=casa, apartament, birouri etc., cadastrul si intabularea sunt obligatorii.
Legea cadastrului a intrat in vigoare in 1999 cu scopul de a obtine o evidenta clara a tuturor proprietatilor, in registrele cadastrale de la judecatorii fiind trecute numele proprietarilor bunurilor imobiliare, suprafetele de teren detinute si copiile actelor care dovedesc drepturile acestora.
Cadastrul este operatiunea de inscriere in Registrul de Carte Funciara si este obligatoriu la orice act de instrainare a unui bun imobiliar, fie ca este casa, apartament sau teren si indiferent daca este vorba de o vanzare-cumparare, donatie, succesiune, partaj sau precontract de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare = inscriere cartea funciara? kamellya kamellya Vreau sa vand un teren si doresc sa stiu daca inscrierea in cartea funciara este acelasi lucru cu intabularea.Cumparatorul vrea sa-mi achite terenul si toate ... (vezi toată discuția)
Situatie juridica imobil vechi neintabulat Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Unde este inregistratata situatia juridica a unor terenuri sau case mai vechi ce nu au beneficiat de intabulare? M-ar interesa daca nu au asupra lor ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren agricol tarcomnicu teodor aurelian tarcomnicu teodor aurelian cum pot sa cumpar terenuri agricole daca acestea nu au cadastru si intabulare pot face la notar un act de vanzare cumparare, sau alta modalitate de a face ... (vezi toată discuția)