avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare teren agricol

cum pot sa cumpar terenuri agricole daca acestea nu au cadastru si intabulare
pot face la notar un act de vanzare cumparare, sau alta modalitate de a face acte
Cel mai recent răspuns: szabo_sergiu , utilizator 12:00, 5 Februarie 2013
Indiferent de natura terenului (agricol sau pentru constructii) si indiferent de felul constructiei (casa, apartament, birouri etc.), cadastrul si intabularea sunt obligatorii. Legea cadastrului a intrat in vigoare in 1999 cu scopul de a obtine o evidenta clara a proprietatilor, in registrele cadastrale de la judecatorii fiind trecute numele proprietarilor bunurilor imobiliare, suprafetele de teren detinute si copiile actelor care dovedesc drepturile acestora.
Restul actelor le au? Adica titluri de proprietate, certificate de mostenitor? Toti proprietarii sunt in viata? Daca da, mai aveti o posibilitate: faceti antecontract, le dati un avans, ei va imputernicesc sa va ocupati de cadastru si intabulare si cand sunt gata, perfectati actele.

In rest, fara toate actele necesare nu cumparati valabil.
teoretic nu puteti cumpara si nu puteti face acte la notar (pentru ca nu este "legal").
practic, in necunostinta de cauza (ma refer la lege) si cu sprijinul unui avocat puteti face acte de mana, pe care apoi "desteptandu-va" sa le "validati" intr-un proces....
(asta inseamna ca refuzati tot sprijinul pe care vi-l ofera statul si va comportati ca in sec XIX - asumandu-va riscul sa cumparati un teren al altcuiva, sau vanzatorul sa mai fi vandut o data.... etc.).
Eu NU va recomand aceasta a doua varianta.
Doresc sa achizitionez un teren a carui proprietar legal a decedat iar mostenitorii nu si-au facut transcrierea. Cel care vrea sa vanda terenul este unul din cei 9 copii ai proprietarului legal. Din cei noua copii mai traiesc doar 5 iar eu am nevoie de semnaturi din partea celor 5 si a urmasilor celor 4 decedati. Urmasii sunt aproape imposibil de gasit. Intrebarea mea este:- Nu ar fi mai bine sa inchei un contract de concesiune pe cel putin 45 de ani cu cel cel are in folosinta pentru ca totul sa fie legal?????.Multumesc
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
szabo_sergiu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru tatianato tatianato Buna ziua 1 Am si eu o intrebare:ce documente imi trebuiesc pentru cadastru si intabulare ? Mentionez ca nu am decat un titlu de propietate si doresc ca fac ... (vezi toată discuția)
Eu și soțul meu vrem sa cumpărăm o casa cu teren. proprietarii ... nicaura1234 nicaura1234 Eu și soțul meu vrem sa cumpărăm o casa cu teren. Proprietarii sunt decedați iar moștenitorii lor ( doi nepoți) vor sa vândă dar nu au succesiunea ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal pentru pf decedata sau anaf "de la anna la caiafa" cyan cyan Am fost in calitate de imputernicit la ANAF Constanta in vederea obtinerii unui certificat de atestare fiscala pentru o persoana decedata in urma cu mai mult ... (vezi toată discuția)